2017-08-26
一上到去,又俾個無敵夜景震撼咗,下午遇到嘅工作煩惱無哂要介紹下食物驣椒花枝:一朵白色玫瑰,女士們開心哂,帶有麻香羅漢虎蝦:好大隻同爽口嘅蝦,好鐘意淋面個瑤柱汁鵝肝燻蛋:本人係麻麻地鵝肝(原因:唔鐘意個味道),但今次因為有煙燻蛋,所以鵝肝個味無咁濃. 鵝肝已煎封過,同個燻蛋出奇地夾,綿滑入口涼伴辣鮑魚:鮑魚味無俾個辣味熗到燈影牛肉:手工菜,伴酒一流金匙一口脆:牛肉切粒,同埋成隻匙羹可以食架(玩味十足)辣子脆蠔:有驚喜嘅菜式,一上菜係有個脆脆麵蓋住,下面係一隻隻酥脆嘅炸蠔,個酥炸外層好食到不得了,包住隻肥美嘅蠔水煮魚:桂花魚,嗜辣嘅我地都覺得個汁好正,伴面一流沙薑脆皮手撕雞:撕完嘅雞肉再撈沙薑,啖啖都有沙薑味乾燒蓮藕片:脆脆嘅蓮藕片,伴埋蝦乾,好惹味貴妃泡飯:有啲期待,師傅會拎一碗飯+蝦肉出來,加入高湯,再倒入炸咗嘅脆米,炸炸聲,令隔離枱都望埋過來柑桔朱古力:好鐘意個外型🍊,有一個好似煎堆脆軟外層,因為熱力令內面嘅朱古力溶溶地,為呢個完美晚飯畫上甜甜句號利申:原先以為係一啲所為嘅fusion 菜,都係俾外國人食嘅中菜,但今日一試,充滿驚喜,又好好味,仲返屋企同媽子講,下次同佢去
要介紹下食物
驣椒花枝:一朵白色玫瑰,女士們開心哂,帶有麻香
羅漢虎蝦:好大隻同爽口嘅蝦,好鐘意淋面個瑤柱汁
涼伴辣鮑魚:鮑魚味無俾個辣味熗到
燈影牛肉:手工菜,伴酒一流
金匙一口脆:牛肉切粒,同埋成隻匙羹可以食架(玩味十足)
水煮魚:桂花魚,嗜辣嘅我地都覺得個汁好正,伴面一流
沙薑脆皮手撕雞:撕完嘅雞肉再撈沙薑,啖啖都有沙薑味
乾燒蓮藕片:脆脆嘅蓮藕片,伴埋蝦乾,好惹味