2008-11-24
唉~美食當前, 睇黎都係做唔到慳得一蚊得一蚊架喇~今次係帶咗阿媽同妹出街食飯~小籠包$25八隻 / 煎窩貼$25五隻 個人比較喜歡有湯汁嘅小籠包 / 窩貼, 呢度嘅就欠奉喇, 而且個餡比較鬆散, 個皮亦唔見得薄 / 煙韌, 煎得多油又唔係好夠香脆排骨擔擔麵$35 排骨炸得稍為過火而且乾咗d, but食落唔會感覺落太多鬆肉粉淋晒嗰種, 最讚係個麵底, Good~阿媽就較鐘意呢種唔太杰嘅湯底, 而且都幾多花生下~yummy~三鮮煨麵$30 有勁多雞肉, 火腿, 蝦&菜, 好豐富!!!一樣勁鐘意個麵底呀~個湯夠清又冇油, 想淸淸地解下膩都係一個唔錯嘅選擇!!!豆沙窩餅$26 餡多!!!!唔油!!!!!軟熟~少少脆~都唔錯吖~不過略嫌size唔夠大, 唔係好夠喉~P.S. 待應姐姐好好服侍, 不停斟茶又執枱, 真係難得~如果唔係因為想食嘅唔係三人餐內, 我一定會叫三人餐~$158三個餸三個飯三個八寶湯+一個湯同一個小食, 頂爛市啦~唔得!!!為左冇加一, 為左呢個三人餐同為左呢度既service, 我一定要再黎!!!!三人埋單$144
今次係帶咗阿媽同妹出街食飯~
P.S. 待應姐姐好好服侍, 不停斟茶又執枱, 真係難得~
三人埋單$144