2021-07-28 92 浏览
最近工作太忙,難得有時間就約朋友食下飯。無意中發現呢間剛開不久既居酒屋,決定一試。我哋被安排喺卡位,好中意咁樣既設計,夠晒闊落又有私隱度,係同朋友把酒談心既好地方。前菜叫咗一口芝士,濃濃既芝士勁邪惡勁正。🤤之後係我最愛嘅魚生,嗌咗活赤貝、油甘魚、三文魚同蝦。個人覺得最驚喜嘅係油甘魚,好厚實而且甘甜。赤貝亦不錯,爽口得黎又鮮甜。另外仲叫咗芒果炸蝦卷,芒果既酸甜再配上炸得香脆嘅炸蝦,口感相當豐富。最後梗係少不得串燒,呢度既串燒真係幾多選擇吓,選擇困難症又再登場,所以我哋叫咗好幾款share。 鹽燒雞翼同蜜糖雞翼一上菜就忍唔住食,連相都唔記得影😂,幾入味。之後我哋仲叫咗七味松阪豬,幾厚實同燒得岩岩好,啲肉唔會實到硬邦邦。雞軟骨同厚切五花腩就正常水準,燒翠肉瓜幾甜同juicy。睇menu見到呢個免治雞肉棒配溫泉蛋,幾特別同幾得意咁,雞肉棒入面有啲雞軟骨粒,好有咬口,再蘸上滿滿既蛋汁,特別香滑。我哋仲叫咗期間限定既魷魚軟骨,真係第一次食,軟得黎又有咬口,不錯。

前菜叫咗一口芝士,濃濃既芝士勁邪惡勁正。🤤