(非会员)
2008-08-06
一向都有光顧三河屋,但係多得雜誌介紹,已經幾個週末去到都要走,因為條人龍太長 另外,見好多食評都係重覆相同既食物,希望大家會嘗試其它野去了解日本小店既風味。佢既天婦羅的確好好,如果你認真去品嚐,其實南瓜、茄瓜同蕃薯每次都非常新鮮,不比各位經常提及既蝦差。此外,佢既薯仔牛肉同蠔湯會係我既心水。食吾慣會覺得薯仔牛肉既味會比較濃,甚至重手左,不過用黎送白飯絕對一流。蠔湯就係用雜菜同珍珠蠔煮成,係清湯底,每次都會一定叫。以上兩樣都會要等得耐一陣,所以如果趕時間就最好不叫。其實如果有留意日本人係果到叫既食物,好多時都係單品。希望大家下次去試多些新食物,請不要把五十嵐先生的手藝習中在速食類上。謝謝!!

謝謝!!