2019-02-25
今日同個老友出黎食下飯,咁我地就簡簡單單咁樣食左碗雲吞麵,食完之後就佢話請我食麵,我就回禮話請佢飲野啦!咁行過漢口道嘅時候,見到e 間飲品店門口都有幾個人排緊隊,咁我就一向都係鍾意幫襯d客人多嘅舖頭呀!因為客人多d野先會新鮮呀!埋去望下佢個餐牌先。見到個menu都有好多款飲品,有茶,有奶茶,有水果茶同咖啡系列等,但係由於太夜啦,所以我就唔選擇咖啡系列啦!咁我就好多口問下個靚仔店員有咩推介啦,佢就唸都無唸就話手炒黑糖珍珠鮮奶啦,重解釋話d黑糖係自己炒呀!咁有誠意,無得唔點啦!另外我朋友就點左杯願望鐵觀音啦!咁等左一陣就有得攞啦,杯野都係同其他店果d一樣,好靚,好多虎紋,杯上面抹果d黑糖好靚,咁我就搞一搞佢就開始飲啦,第一啖飲落去就飲到好香黑糖味,d黑糖飲落去唔會一舊舊,都幾均勻,到黑糖珍珠啦,珍珠不會黏在一起,有嚼勁,煮嘅時間剛剛好,而且都幾香黑糖味,個鮮奶都好香奶味,初步估計係明治奶,整體黎講成杯野我會俾滿分,靚仔店員無介紹錯。到願望鐵觀音啦,我朋友話好香茶味,珍珠好好咬,而且佢話食到蜜糖味,我就食唔到啦!佢都話好好飲,下次我會早d去試下佢d咖啡呀!因為太夜我就唔飲得咖啡,驚訓唔到呀!
到願望鐵觀音啦,我朋友話好香茶味,珍珠好好咬,而且佢話食到蜜糖味,我就食唔到啦!佢都話好好飲,下次我會早d去試下佢d咖啡呀!因為太夜我就唔飲得咖啡,驚訓唔到呀!值得推介。