2018-10-19 2311 浏览
有幸得朋友的邀請, 嘗試新餐廳.一入到去, O 左咀, 真係無得輸的環境.我一行3個人, 朋友, 我及老公.正常晚餐時間, 眼見都有大約10張枱的人客, 都見D服務員, 捧住D餐走來走去.一坐低就有位識講少少但唔正的中文, 服務員, 佢話我係意大利仔比水我地, 跟住問我地叫唔叫其他飲品, 不過 我唔係聽得太清楚佢的中文, 所以有位本地人的, 我估係經理, 走埋來, 介紹左D Cocktail 比我. 太耐無飲有酒精的飲品, 唔係因為個朋友及老公都係到, 我真係唔會試, 不過, 之後好滿意, 因為個經理介紹左一隻好啱我飲的給我. 有那裡的環境, 實在飲得杯落.我地3個人, 叫左好多, 不過我已經數唔番, 連個經理都話, 你地叫的實在足夠........ 哈哈..... 我地有點過份吧, 不過, 竟然食我晒.我老公食牛肉, 我食豬, 我朋友食魚.  我老公食飽左之後, 只係件牛肉有少許 over cook, 其他的不論沙律, 我地的主菜, 及甜品, 就連我平時細食的朋友, 佢都竟然..... 由頭食到尾....  跟住大廚出來問意見, 我老公都係話牛肉有少許over cook, 跟住個大廚
有幸得朋友的邀請, 嘗試新餐廳.
一入到去, O 左咀, 真係無得輸的環境.
我一行3個人, 朋友, 我及老公.
跟住大廚出來問意見, 我老公都係話牛肉有少許over cook, 跟住個大廚話, 我地應該立即退回.... OMG 呢D唔係我的文化, 雖然我已經30年無食牛, 但我都唔主張這樣浪費. 大廚話, 呢D係做廚的責任及技巧, 佢唔接受,  咁我就話, 好等我生日的時候再來食.
最後的甜品, 無我輸的蘋果批, 不過, 記住有人同你share 先好叫.
可惜, 我在打去訂枱食我的生日餐, 已經訂唔到啦.
2018-10-13