2019-09-01 42 浏览
某日心血来潮想食心太软就去咗甜牙牙,仲记得以前夜晚成日都要排队,不过而家人流好似冇咁多,直接可以入座。入面座位稍为挤迫,但甜品舖格局都大同小异。1. 宇治抹茶心太软配绿茶雪糕 卖相吸引,心太软要等大约15分钟,佢唔会太细,都有咁上吓嘅高度,一啖热辣辣嘅心太软,一啖冻冰冰嘅雪糕,冰火交融真系满足抹茶流心不断涌出,食完全个心太软会有少少腻,不过有雪糕中和返都OK😛绿茶同红豆嘅配搭天衣无缝!成个甜品冇乜缺点,我惊太腻,所以问职员攞左杯水☺️如果食心太软,一定要黎依家试吓,应该唔会失望!2. 抹茶窝夫配雪糕 窝夫嘅配料其实同上面心太软一样,不过窝夫比较松脆,冇心太软咁滞,但相对上无心太软一冷一热嘅感觉咁满足。如果想试吓松脆嘅甜品,不妨一试窝夫😉

1. 宇治抹茶心太软配绿茶雪糕

如果食心太软,一定要黎依家试吓,应该唔会失望!

宇治抹茶心太软配抹茶雪糕

2. 抹茶窝夫配雪糕