2021-05-09
海港城Dining B券買$200減$100,於是就揀左呢間試下,一開頭睇啲評價話啲甜品得個樣冇內涵,不過本住要用券的心態就諗住冇所謂當去打個卡啦,點知俾想像中高質🙊招牌DKA外層非常鬆脆且焦糖味好出,內裡的酥皮亦好多層次,每啖都住濃郁的牛油香味😍檸檬茶唔怕坦白同大家講,我完全係為咗顏值而叫haha實在太得意!裡面係Earl grey味的海綿蛋糕🍰加埋啲白朱古力出奇地唔算好甜,仲有一層夾心的檸檬cream,中和番cake的膩,恰到好處👍🏻用曲奇製成嘅益力多樽,配上店舖自家的奶茶真係好可愛🥰🥰🥰 不過味道就爭啲,奶茶淨係飲到淡奶味,冇茶味🤥 曲奇因為食得出好多牛油所以最後都咬咗半個就食唔落啦,當玩的形式叫係ok的炒栗子🌰其實係用蛋餅扮栗子仔,中間包住嘅係威士忌栗子蓉,因為係即叫即整,所以非常熱甩甩,口感幾正😉扣埋coupon埋單$140, 食到4款甜品😎抵
招牌DKA
檸檬茶
用曲奇製成嘅益力多樽,配上店舖自家的奶茶
炒栗子🌰
扣埋coupon埋單$140, 食到4款甜品😎抵