2021-04-30 43 浏览
Book mark咗好耐嘅呢间店终于试到!喺深水埗地铁站行出嚟5分钟都唔使就揾到不得不提嘅佢铺面真系超~级大起码系出面嘅Cafe嘅两至三倍虽然系lunch hour完全唔使等位 (入面都有八成full,但佢铺面面积真系好大🤣)同埋坐得好舒服即使二人枱都有好大嘅空间!.餐单选择其实都好多㗎我见大部份人都系推荐窝夫同意粉隔离枱叫咗个软壳蟹窝夫望落都几吸引但系好惊食到好狼狈最尾都系叫咗意粉😂嘢饮方面,选择都几多㗎!尤其惊喜嘅竟然见到Beileys Latte仲有玫瑰咖啡呢啲出面Cafe唔太常见到嘅选择🥰朋友叫咗杯Beileys Latte 颜色好似奶茶咁🤣饮落去都几香我个杯Hojicha Latte都好出色!焙茶味浓郁之余唔会觉得太苦甜度都把握得好好 可能加咗冰感觉上唔太甜饮落去好清香茶味仲要都几大杯 希望饮完唔会瞓唔着😂😂上枱嘅时候都吓咗一跳估唔到佢嘅芫荽系咁多😂😂😂仲多过谭仔嘅芫荽山食落去都系几清新嘅,不过斋食芫荽就会有浸草青味建议夹落啲意粉一齐食意粉方面口感普通但系个酱汁几好食!原本好惊会好大阵蒜蓉味结果唔会,啱啱好蒜蓉同辣汁融为一体真系好夹🤤🤤食到底会有少少少少油,但绝对接受到大虾都
Book mark咗好耐嘅呢间店终于试到!
喺深水埗地铁站行出嚟5分钟都唔使就揾到
不得不提嘅佢铺面真系超~级大
起码系出面嘅Cafe嘅两至三倍
同埋坐得好舒服
即使二人枱都有好大嘅空间!

餐单选择其实都好多㗎
我见大部份人都系推荐窝夫同意粉
隔离枱叫咗个软壳蟹窝夫望落都几吸引
但系好惊食到好狼狈最尾都系叫咗意粉😂
嘢饮方面,选择都几多㗎!
尤其惊喜嘅竟然见到Beileys Latte
仲有玫瑰咖啡呢啲出面Cafe唔太常见到嘅选择🥰
Beileys  Latte,  Hojicha  Latte

朋友叫咗杯Beileys Latte 颜色好似奶茶咁🤣
饮落去都几香
我个杯Hojicha Latte都好出色!
焙茶味浓郁之余唔会觉得太苦
甜度都把握得好好 可能加咗冰感觉上唔太甜
饮落去好清香茶味
仲要都几大杯 希望饮完唔会瞓唔着😂😂
芫荽香辣大虾扁意粉

上枱嘅时候都吓咗一跳
估唔到佢嘅芫荽系咁多😂😂😂
仲多过谭仔嘅芫荽山
食落去都系几清新嘅,不过斋食芫荽就会有浸草青味
建议夹落啲意粉一齐食
意粉方面口感普通
但系个酱汁几好食!
原本好惊会好大阵蒜蓉味
结果唔会,啱啱好
蒜蓉同辣汁融为一体真系好夹🤤🤤
食到底会有少少少少油,但绝对接受到
大虾都几大只 满意!
牛肝菌孖辫粉

朋友叫𠮶个牛肝菌孖辫粉都几好食
用牛油炒香左嘅菇真系好香🥺🥺
个酱汁同菇再加埋孖辫粉都好夹
上面仲有一丝丝芝士
食落去有啲似以前烧烤嘅时候用锡纸包住啲搽左牛油嘅菇𠮶种味道🤣🤣
但真系好好食
孖辫粉比起普通意粉口感更烟韧 好食!
之前喺网上见到啲人推介呢间话样样都好食
绝对认同!今次冇试甜品同窝夫
下次会再嚟encore!
仲要呢度唔使加一
意粉再加嘢饮都系$130左右 超抵!
环境劲舒服(连个厕所都好大好靓🤣🤣)
服务都唔错 绝对值得推介俾朋友~
2021-04-30
芫荽香辣大虾扁意粉