🥢观塘$238桥埋双手任食懒人串烧放题🥢见到呢间懒人串烧店的评价好似好坏参半,今日特别想食烧烤,又唔想落手烧,就谂起呢一间,今日胆粗粗同大家试试🥢$238 (4 位以下2.5小时 ,5-6位3.5 小时) 一个炉计🥢以上价钱是一个炉计算,即系一个炉有5-6 个人一齐先有3.5 小时,如果以呢个炉咁嘅大细,最适合两至三个人一齐食,所以我地两人只会有2.5 小时,门口都有写明是每炉计算🥢店员会细心解释个炉点用,分返生熟夹仔同酱料,其中一样好令我觉得古怪的介绍系「因为店入面系无叉同筷子的,如果要食串串就要用台面的熟夹仔夹来食,如果好唔习惯就用牙签拮」🥢其实不明白无餐具的用意,店员自己都讲得出如果客人唔习惯可以用牙签拮,即系应该有人提出,如果唔想洗筷子,其实一次性筷子成本都好低,起码方便到唔习惯的客人,个人觉得有点没有专重客人的意见,提供餐具个人认为系必须(用夹仔食鸡翼感觉好怪,用牙签拮好麻烦,转来转去又跌,用手食唔卫生,点解无筷子啊)🥢落单是用手机下单的,食物很快就送到,摆低前都有逐款介绍是咩黎都算细心,今次全部菜单大部分都点一次,食材来讲都算多款,但系就无淀粉质类别提
🥢观塘$238桥埋双手任食懒人串烧放题

🥢落单是用手机下单的,食物很快就送到,摆低前都有逐款介绍是咩黎都算细心,今次全部菜单大部分都点一次,食材来讲都算多款,但系就无淀粉质类别提供,全部肉同菜,所以有点未够满足

🥢刚刚开炉至预热时用了约15-20 分钟,而之后的温度算ok ,因为是恒温的关系,所以呢个炉的温度烧鸡翼,鸡软骨,鱼蛋丸肠仔类就非常好味

鸡软骨

🥢相对烧红肉类温度不够,显然无法烧到香口从而锁住肉汁,肉类只是烘熟所以面头熟入面唔熟,想烧熟晒会成件熟晒无肉汁,令肉类味道一般

牛肉粒

🥢非常推介食烧菠萝,因为超级甜又多汁

🥢多春鱼预先去了鱼头好细心,烧完香脆可口,但用夹仔夹出,整条鱼会烂晒,鱼春分开左一旧旧,如果好似店员咁讲用牙签一笃,条鱼就散晒,用夹食根本就夹唔起鱼春放入口,冇餐具食真系有啲难度

🥢最后要讲下佢嘅酱汁,呢度提供秘制酱,味道有少少似日式面豉酱味,个人就觉得未必样样食材都夹到呢个酱汁,另一提供是孜然粉,辣粉同餐桌盐,但系无提供豉油去比你烧川式感觉,有点可惜,另外有泰式青酱俾你点
秘制酱

🥢店员仲有个古怪行为是无啦啦会过嚟问,可唔可以俾佢影一张相,我话点解要影相,佢话佢系每一日嘅功课黎,要来摆社交平台, 同之后会印banner 挂门口,我就无影到啦 ,因为真系唔系咁想

🥢整体来讲个价钱唔使加一都算抵食嘅,两个人一炉一定够时间烧,味道方面猪牛味道就普通d ,都算系足料无漏单,如果想bbq 又懒得烧既可以过来一试

密密烧

地址: 观塘康宁道79-89号康宁大厦地舖