2009-03-18
放左學去左呢度食午餐,睇下個餐牌有咩食。即刻有個店員介紹食物,我見有飲品都唔使加錢,就入黎試下啦。呢度焗野比較好食,但我又唔多想食。就試下個牛扒餐,三十蚊唔算太貴啦。餐湯我飲既係紅湯,因為我唔想飲充滿麵粉既白湯。個湯都唔算太濃味,但對我來講都算係咁啦。唔係特別好飲,又唔係特別難飲。黑椒牛扒配薯角牛扒既份量都幾多,雖然呢只係薄牛扒。但味道都可以既,都有肉味同肉質都好淋。黑椒汁就唔算太濃既,而薯角就值得一讚。因為新鮮熱辣炸好既,薯味又夠。整體,個牛扒餐係合格有餘既。凍茉香珍珠奶茶呢個唔使加錢既,我覺得茉利搶哂奶茶既味。但都無辦法既,因為台式既奶茶係比港式奶茶淡好多好多。珍珠好彈牙爽口,不過下次可以用糖水預先浸下,咁珍珠同杯野飲既味會夾。食物就唔錯既,服務都唔錯。你食完野會問一問你要唔要,都算幾好既。我好大意既係,原來一點錢找數可以減五蚊,即係二十五蚊,好抵呀。p.s.以前天水圍間椰X閣都可以咁既價錢食學生餐,但凍飲要加兩蚊之餘,服務又一蚊都唔值。自此之後,我都無去椰X閣食啦。