2018-03-19 1112 浏览
係灣仔區想平食晚餐,除左快餐之外,其實仲可以食下午茶充當晚餐,唔駛怕食過量😆。今次揀左呢間下午茶可以去到6:30既西餐廳,收左工都唔駛趕頭趕命跑過黎由於第二日去旅行既關系,心情大好😎,所以食慾都好好!!~ 結果我同朋友兩個人,點左三個餐密糖雞翼西炒飯 ($39)我平時唔中意食雞翼,因為嫌佢肥、食起上黎又麻煩;但我今次都有食到,因為佢色水實在太吸引,望上係好入味既感覺;😍實際亦都無令我失望,煮到入哂味之餘、唔鞋、又易拆骨!! 味道唔會太鹹,岩岩好😋微微酸既西炒飯炒到粒粒分明,上色均勻,但可能雞翼太好味而顯得個飯有點單調,味道唔夠重亦唔夠特出😐馬來咖哩撈公仔麵配雞扒 ($40)認真講見到個麵濕淋淋真係唔吸引,不過好彩聞落都幾香、味道亦唔算差,但D公仔麵碎濕濕😑;雞扒大塊兼厚身,無腥味黑松露薯條 ($38)小店用上我中意既粗薯條🤓,炸得乾身唔油膩;每條薯條都沾上黑松露,唔會只得頂層先有👍,不過唔知係米因為最遲上枱,我地已經食梗個飯同麵,所以唔係好食到黑松露味,加上無落鹽,整體唔係咁好味環境唔錯,食物無想像中咁好味,可能睇完食評對佢期望高左。整體不過不失,如果無其他選擇,可以再黎

密糖雞翼西炒飯 ($39)
密糖雞翼西炒飯

馬來咖哩撈公仔麵配雞扒 ($40)
馬來咖哩撈公仔麵配雞扒

馬來咖哩撈公仔麵配雞扒

雞扒大塊兼厚身,無腥味

黑松露薯條 ($38)
黑松露薯條

2018-03-12