2022-01-04 109 浏览
新嘅一年,緊係食好啲,放工後去到旺角shopping,上網搵到呢間新開嘅日式放題。餐廳地點方便,座落於旺角站E1出口隔離棟大廈。啱曬行到攰,唔想走太遠去覓食。我地8:30之後入座,價錢係$248加一,大家留意 不同日子時段入座,收費都唔同。餐廳面積很大,好多座位,而且好闊落,卡位私隱度好高。餐廳裝修其實有少少高質西餐廳風格。由於閒日關係,職員安排我地坐卡位,可以自助QR code落單,方便到極點。飲品種類琳瑯滿目,有冷櫃、暖櫃任君選擇,最重要係有最出名嘅道地茶飲品。刺身食得放題點可以無刺身,我地點左三文魚、吞拿魚、酒煮榮螺片、北海道帶子以及甜🦐刺身。刺身一啲都唔馬虎,新鮮送到台上,用上冰去保持住新鮮,絕對唔係劣食。食落口感極佳。我推薦 三文魚、吞拿魚以及螺片。👍🏻燒物眾多燒物之中,我會推薦鹽燒牛舌。呢款我encore 了幾次,實在太滋味,幾款調味粉混和,簡直刺激味蕾,令人口水直流。蒲燒鰻魚也值得推薦,肉質鮮嫩多汁,而且厚實,還是新鮮🔥的鰻魚。天婦羅炸蝦🍤,都是必點之物。蕃薯仔🍠 ,重點推介,我地encore 了幾次。炸嘅蕃薯 甘香得來又甜。牛乳炸鮮奶,也是必點,外脆內軟,牛奶香甜軟滑,

刺身
食得放題點可以無刺身,我地點左三文魚、吞拿魚、酒煮榮螺片、北海道帶子以及甜🦐刺身刺身一啲都唔馬虎,新鮮送到台上,用上冰去保持住新鮮,絕對唔係劣食。食落口感極佳。我推薦 三文魚、吞拿魚以及螺片。👍🏻

燒物

天婦羅
炸蝦🍤,都是必點之物。
牛乳炸鮮奶,也是必點,外脆內軟,牛奶香甜軟滑,入口即融。

黑蒜豬軟骨烏冬
臨尾食個烏冬,填飽個肚,呢個湯底唔係度度食到,不妨一試,細細🥣,兩個人share,啱啱好。

雪糕
最後,我地食埋個雪糕🍦,就將呢餐飯畫上完美句號。 我地嘗試了Häagen-Dazs曲奇雪糕。遺憾的是,沒有了moven Pick 雪糕。只好等到下次有機會再食。

2022-01-03