2019-05-20 283 浏览
話說終於氹掂媽咪肯由荃灣出到嚟太子食海鮮蒸氣火鍋為佢慶祝生日,我哋7人放工後分別喺各區趕出嚟,除咗主角外,大家都係8:30左右陸續到達!閑話間,突然發現唔記得咗買蛋糕,另一半同我就急急腳離開餐廳周圍搵蛋糕店!跑到去太子地鐵站,好彩東海堂仲未落閘,係冇得揀嘅情況下,只好買咗個巨峰提子蛋糕!我們買完後,東海堂即收工,好彩行快兩步咋,否則要去7-11買雪芳蛋糕啦😂飲飽食醉後,大家都已經飽到上心口,但為咗媽咪有一餐完滿嘅生日飯,大家都打算食埋個蛋糕!奈何蛋糕味道比預期冇咁好,蛋糕面上的提子味啫喱比較似藥水,而提子果肉又相對較少,本身諗住食粒提子消滯,但原來大部份都係啫喱及cream,以致我地更加飽滯😅媽咪話下次都係唔好試新野,食返芒果味蛋糕喎😂
外卖自取
其他