2009-11-04 29 浏览
原本諗住去食新o個間日本野, 但係睇到餐牌, 冇野飲要$4x, 不如食茶餐廳之前黎過豐明苑食過覺得d 咖喱ok, 所以揀返黎哩度咁岩西餐有得揀焗紅咖喱牛扒煙肉, 就試下哩個. 佢另外有個餐牌寫左"青咖喱", 連佢地d staff 都唔知寫錯左, 等我地仲以為有兩款可以揀$40 跟湯同野飲, 凍飲+$2, 原本係配羅宋湯, 但我轉左中湯.我o個碗係走榨, 但走左榨都仲有好多榨, 成個湯都好粉. 但勝在冇味精而且用好多料煲.應該係蓮藕紅蘿蔔豬肉朋友叫中式豬扒餐, 佢話d 汁好甜, 我自己覺得ok.但係d 豬扒真係麻麻地, 出面有汁, 但入面冇味.份量好多自己o個個西餐唔記得影相等左勁耐先黎, 因為要焗.紅咖喱係黃色. 上面有少少芝士焗. 有三塊牛扒同一塊煙肉牛扒真係好失望. 原來係bbq 牛扒黎. 冇厚度o個d. 睇黎我太高估哩間茶記.而且唔夠林, 有d 難咬. 多筋. 煙肉反而ok, 可能唔係煎既其實冇乜難度.咖喱幾辣, 有d 甜味, 我就係貪哩度d 咖喱夠辣岩岩好先黎.d 飯好多, 我平時會食晒d 野, 哩次都食唔晒... 到最後只係食左一塊牛扒同煙肉, 基本上主要係用汁撈飯廢事晒咁多
之前黎過豐明苑食過覺得d 咖喱ok, 所以揀返黎哩度

應該係蓮藕紅蘿蔔豬肉

朋友叫中式豬扒餐, 佢話d 汁好甜, 我自己覺得ok.
但係d 豬扒真係麻麻地, 出面有汁, 但入面冇味.
份量好多

自己o個個西餐唔記得影相
等左勁耐先黎, 因為要焗.
紅咖喱係黃色. 上面有少少芝士焗. 有三塊牛扒同一塊煙肉

廢事晒咁多野所以夾硬啃多塊牛扒, 但都只係咬左幾啖, 真係唔太得

奶茶少甜 = 冇味. 好似奶水咁... 唉...

d 服務態度真係一流, 最掂係個阿姐. 仲有碗湯明明未黎, 轉做中湯, 之後叫佢走渣佢就"你早講呀嘛都不左囉"
之後催單都係叫返d 男士. 阿姐可能更年期都係唔好惹佢.
2009-10-29