2022-12-02
天氣開始凍凍地, 係時候去打邊爐👏🏻😍,今次到冰室99,位於北角和富道21-53號和富地下G16號舖。 店內座位寬闊, 光線充足又舒適。 開頭是被門口的餐牌吸引,烤魚/雞煲放題$199 (120分鐘) 📍,已經包括任食各款肥牛🥩、振興雜丸🍡、汽水🥤和獅威啤酒🍻。 烤魚和雞煲都很吸引,今次選了烤魚, 餐廳選用新鮮海鱸魚, 魚皮煎香後再上煱,味道鮮嫩,魚味濃,肉身飽滿啖啖肉🤤🤤,好少骨,我點了小辣, 湯底酸酸辣辣很開胃。 配菜有萵筍、蓮藕、豆卜、芋頭、金針菇、蕃茄和芽菜等等, 材料非常豐富。 食完魚之後可以打邊爐🤤,有美味的肥牛和香脆的魚皮, 自助區有各款丸類、 鮮冬菇、豬紅、蘿蔔、粉絲、金針菇、菜類、烏冬和出前一丁等等, 另外還有自助飲品區, 日本汽水或啤酒任君選擇。 整體而言性價比非常高👍🏻,烤魚味道有水準, 各款打邊爐配料都很新鮮,值得推介🙌🏻😊。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。
烤魚/雞煲放題
烤魚