2024-10-05
🍊 餐廳名稱:我要烤魚 (銅鑼灣)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$200+———————————————————今次食嘅呢間烤魚專門店,可以話係性價比極高之選,叫到成枱都係餸都只不過每人二百左右,岩晒同一班朋友去食!重慶麻辣烤魚 + 啫啫墨魚滑 💰298 + 78朋友們都係重口味人士,叫返個重慶麻辣就最好不過,烤魚有得揀鱸魚/清江魚,我地想食油香啲就叫左後者。岩岩上枱條魚仲脆卜卜,等煮開左之後就即刻食,口感一流,而且味道上剛剛好唔會太辣太死鹹。再on top加左啫啫墨魚滑,香炒鍋嘅配料放上烤魚到,口味即刻提升咗不少。整體味道非常不錯,會再覆桌!串燒 💰12~28(串)呢度另外仲有串燒可以食,完全滿足晒咩都想食嘅願望。大部份串燒嘅味道都好惹味,呢度幾特別嘅係有西班牙叉燒串,味道比一般叉燒香口好多。牛胸爽&牛黃喉都係出面比較少有黎做串燒的,最推薦係牛胸爽,油脂經過燒烤過程,令到變得脆口得黎又不失油香。泰式墨魚鬚 💰16(串)必食!我地食完之後再re-order多次!爽脆口感,加埋佢哋附送嘅泰式醬汁真係一流! 黃金奶皇包💰20大推!蒸嘅奶皇包就食得多,炸嘅真係好少
味道:8/10
環境:8/10
整體分數:8/10
💰人均:$200+
———————————————————
重慶麻辣烤魚 + 啫啫墨魚滑 💰298 + 78
串燒 💰12~28(串)
泰式墨魚鬚 💰16(串)
黃金奶皇包💰20
大推!蒸嘅奶皇包就食得多,炸嘅真係好少見,而且原來咁樣整係勁好食!如果佢係流心嘅話會再高分的!
蜜糖牛油多士💰20
店員推介!看似普通但內有乾坤!
炸饅頭💰20
四川冰粉💰16
燒茄子 💰32
Sapporo生啤 💰48
依家做緊買一送一,有興趣就同朋友啤啤佢!