2024-05-28
又想食烤魚,又想食串燒,呢間都可以一齊過滿足晒🤭職員好nice,問下啱唔啱好口味,仲幫手加湯。小小tip,如果覺得湯底愈滾愈重口味,可以叫職員加水代替加湯😎😎∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 酸辣金湯酸菜烤爐魚 $298爐魚肉厚,先食香脆嘅兩邊,中間再由湯底煮一煮再食,嫩滑又吸晒酸辣湯嘅味爐中仲有啲蘿白、萵荀、娃娃菜、荺蒻、蓮藕,配料都多❥ 烤魚配料૪ 玫瑰露鵝腸 $48૪ 娃娃菜 $20૪ 皇帝菜 $22૪ 四川寬粉 $20鵝腸用得意天鵝兜裝好送上,煮一煮口感爽彈,仲有陣陣玫瑰香娃娃菜同皇帝菜新鮮,呢個價份量多,抵食煮熟後嘅寬粉,吸晒湯汁同魚嘅鮮味,Q彈惹味❥ 串燒૪ 雞皮 (4串起) $40૪ 秋葵 (2串起) $16૪ 粟米 (2串起) $16૪ 厚切牛舌 $28૪ 甜蜜燒菠蘿 (2串起)$16彈牙雞皮,帶少少辣;秋葵燒後變得外脆內軟糯;粟米粒粒飽滿爽甜;牛舌爽彈,加咗少少鹽同胡椒提味已經足夠;燒菠蘿超多汁❥ 冷泡白桃烏龍茶 $13先白桃香,後茶味回甘,清爽解膩∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵
❥ 酸辣金湯酸菜烤爐魚 $298
爐中仲有啲蘿白、萵荀、娃娃菜、荺蒻、蓮藕,配料都多
❥ 烤魚配料
૪ 玫瑰露鵝腸 $48
૪ 娃娃菜 $20
૪ 皇帝菜 $22
૪ 四川寬粉 $20
鵝腸用得意天鵝兜裝好送上,煮一煮口感爽彈,仲有陣陣玫瑰香
娃娃菜同皇帝菜新鮮,呢個價份量多,抵食
煮熟後嘅寬粉,吸晒湯汁同魚嘅鮮味,Q彈惹味
❥ 串燒
૪ 雞皮 (4串起) $40
૪ 秋葵 (2串起) $16
૪ 粟米 (2串起) $16
૪ 厚切牛舌 $28
૪ 甜蜜燒菠蘿 (2串起)$16
❥ 冷泡白桃烏龍茶 $13
先白桃香,後茶味回甘,清爽解膩