2022-08-11 21 浏览
將軍澳有間專食烤雞嘅餐廳,門口掛咗好多橡膠尖叫雞,每次行過都覺得好有趣。咁啱今次再過呢區,有時間可以入去食燒雞和蛋糕拼盤做下午茶Grilled Chicken ~ Sweet Honey Sauce 法式蜜糖汁烤雞> 肥美雞脾厚肉到!烤得幾香、蜜糖汁令雞肉更甜美,中間啲肉有啲生同店員反映,佢態度好即同廚房跟進改善Dessert Set甜蜜芝士三重奏 ・半熟芝士蛋糕・檸檬芝士蛋糕・提拉米蘇> 個人覺得半熟芝士蛋糕最好味,質感絲滑芝士味道清香;檸檬芝士蛋糕也不俗,檸檬汁可平衡芝士膩感;提拉米蘇比較乾身,如果軟熟d、加多啲mascarpone cheese同埋咖啡酒仲正Passion Fruit Sijichun Tea熱情果四季春茶> 鮮橙片好加分、令呢杯凍飲清新解渴好飲,唔會太甜啱啱好

Dessert Set
甜蜜芝士三重奏
・半熟芝士蛋糕
・檸檬芝士蛋糕
・提拉米蘇

Passion Fruit Sijichun Tea
熱情果四季春茶

> 鮮橙片好加分、令呢杯凍飲清新解渴好飲,唔會太甜啱啱好

法式蜜糖汁烤雞/熱情果四季春茶甜蜜/芝士三重奏
法式蜜糖汁烤雞/熱情果四季春茶