2016-11-12 2320 浏览
雖然生日主角係無乜所謂既人, 不過年年生日佢都係話去食D普通野, 今年生日就決定同佢攪下新意思!其實烏龍燒舖頭好細, 我地3個人都係坐門口既2人檯加張櫈就當3人檯, 不過好彩坐門口張檯, 如果坐入面, 油煙味仲勁! 都幾多串燒選擇, 仲有D迷你煲仔野, 竹筒飯, 同埋熟成小食, 由於張檯實在太細, 每次都係叫少少, 費事唔夠位擺. 燒野食點少得雞翼同墨丸, 不過兩者都普通, 雞翼細隻同醃得唔夠入味, 落左調味粉先好D; 至於貴價串燒安格斯牛柳粒就un左d, 唔知係我地燒得太耐, 定係本身肉質唔靚; 反而一D無諗過可以燒既野食, 出奇地覺得幾好味, 好似餐肉蛋串, 燒完粒餐肉外脆內軟, 推薦要試! 仲有燒魚肉燒賣, 用爐燒可能隔左層, 無拎住支燒烤叉燒甘乾. 特式野竹筒咸蛋冬菇蠟腸飯, 咸蛋太少, 而且支匙太細, 食得好困難.海鮮類方面, 要推薦燒帶子, 佢係連殼燒的, 仲會有兜蒜蓉比你自己加, 帶子夠新鮮, 好juicy, 而且甘樣燒, 自己鍾意加幾多蒜蓉都得, 反而另一個煲仔薑蔥蠔就麻麻地, D蠔唔夠新鮮. 唔想食甘多肉, 都有幾多蔬菜選擇, 我地叫左個燒菠蘿, 好味好甜仲有燒大菇都

仲有燒大菇都正, 加埋香菇粉仲正. 熟成小食我地叫左個燒豬皮, 原來唔駛自己燒, 有點失望, 同埋D豬皮仲有好多毛, 同埋太辣, 唔食得辣既就唔好叫勒~
呢到雖然舖頭細細, 但D侍應都夠多, 而且無諗過簡單開罐汽水都會幫我地開埋, 同埋都幾helpful, 雖然自己動手燒啫, 但要處理D竹筒飯, 煲仔菜, 我地未必知幾時先夠熟, 侍應都會得閒幫手睇睇. 雖然埋單有D貴, 但佢又無因為地方細而趕客交檯, 大家都可以盡興食到尾!
庆祝纪念
生日