2020-01-07 720 浏览
過咗聖誕一排,又開始出街搵食,上網見到呢間餐廳好似幾健康,就一於嚟試下!一般餐廳嚟到會畀杯水或茶你先,但呢度好特別,係畀個魚湯你飲。味道好濃郁呀!我點咗個西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬。。個名好長呀! 每個餐都配特式前菜小食,嘢飲跟餐有優惠。黑毛豬味道偏淡,感覺健康,另外配咗個辣醬來調味。但就覺得切得厚咗少少,所以咬落去有啲煙韌。朋友點咗個麵麵圍城,跟魚麵。呢個餐除咗跟魚湯,仲有個麻醬可以撈麵食。九格小食每隔少少,但成個餐食曬都好飽。每格小食味道出色,各有特色。其實我哋特登一個要魚烏冬一個要魚麵試下個分別。相入面左邊係魚烏冬,右邊係魚麵。魚烏冬煙韌滑口,魚麵爽滑彈牙,魚麵佔魚肉嘅成份較多。另外點咗個小食就係新出嘅黑松露忌廉戒指魚皮雲吞,我開頭以為係魚皮餃嚟嘅添!黑松露味道唔算濃,亦都覺得真係食緊魚皮餃咁😂。餐飲點左凍水果紅茶同愛爾蘭忌廉咖啡,每杯都係補返1x-2x,好抵!