2015-01-06 4790 浏览
The one..冇咩突别都唔会黎行,除非有好的餐厅吸引我,上一次黎都是因为要吃台湾既那间人气Dazzling..☆☆人气高企,等待系漫长的……好味的食物是值得一试。今次,这间餐厅是在食评中看到有绿茶红豆窝夫,一定好好味♡♡所以便在这天相约老友叹一叹!中午时间……难免要等一会儿,好快便有位,近门口……冇窗口位添~相信食物配上街景定必会食欲大增的,算吧,食物才是主要目标……叫了个risortto,有带子的,好像是菠菜色的饭,叫了雨杯冻la和主角green tea waffle♡♡饮品先来,上层是占了一半既牛奶,下层是咖啡,杯子颇漂亮,味道香浓,不错!risortto..少到好像半碗饭咁,我们二人各分一半已经吃完……冇乜惊喜,冇乜味道,不值一提…到了窝夫出场,外表系有!内表又如何?千万唔好令我失望……好好味呀!仲有微暖,外面少少脆,入面软软的!连红豆雪糕吃系好好味!有埋cream, 仲好吃,又唔甜,都话绿茶和红豆系做到friend架啦!回味♡♡♡
2015-01-05