2017-02-05
19609 浏览
為慶祝結婚週年,今年揀咗去Hyatt食自助餐,之前上網見個地方好grand,又有老公至愛既龍蝦同鵝肝,價錢貴少少都想去試下。第一時間去咗拎龍蝦,大大隻好吸睛,雖然每次只可以拎半隻,但見個賣相同爆膏情況都好理想,想即刻拎多半隻添,點知龍蝦咬落去一d鮮美都無,只係膏有味,拎兩次只得一次有膏,老公食咗半隻就再無攞,而我都只係為填飽肚而食埋一整隻!之後去咗拎海鮮,我哋食咗一轉無再去拎,全部都好唔新鮮,連平時狂擦既蟹腳都只係擦咗幾隻,黐殼得很,老公失望得很!行去刺身吧,只得蝦同帶子供應,其他刺身唔見有refill,帶子鮮甜還算ok,但無再去拎第二round。。。突突突然聽敲鐘,即刻衝去排隊,原來有新鮮手切油甘魚,眼見又油又新鮮,即刻每人一碟,到目前為止叫覺得好味既嘢。稍滿足過後,開始食熱食,傳聞牛扒唔錯,滿懷希望据靚扒,點知咁薄都靱,牛味又唔濃,不試也罷!唯有冀望串燒, 鵝肝多士同天婦羅,串燒中只有鰻魚好味,肥美有口感,非一般貨式,但其他就燒得比較乾no good!鵝肝多士都ok,食多幾片叫無咁蝕,天婦羅可以用 ”唔掂” 嚟形容,全部又凍又硬!最後只得甜品未食,無再期望有特別,蛋糕無驚喜,唯一可
五星級酒店收得呢個價錢,食物水準竟然差成咁!
叫餐茶既時候,舉咗成分鐘手都無侍應見到!
咁既用餐經驗,真係請都唔會再嚟!