2015-08-27
為負皮平反TM What The… 燒肉串酸菜凍檬粉 作為一個非屯門友,真係唔係好識點搵食,又新區又舊墟咁,確實唔係好識搵窿窿那那,呢個時候開飯個app就幫到我手,老老豆豆,裝呢個app我唔會完全信晒d comment,因為曾經誤信好評奶過嘢,但如果想知附近有咩食都可以幫到我嘅,果日入左屯門市中心岩lunch time,單係屯門市廣場基本上間間都爆晒,唯獨見到呢間What the Pho(好易叫錯個名~)越南嘢有幾個吉位,好自然就坐低左。坐低繼續掃下掃下部手機,先知道原來呢間嘢咁多負皮,嚇我唔到既,咩人咩鬼我都見過了,見天氣熱又口淡淡就求其叫左個串燒凍檬,食檬粉最緊要係個粉要夠涼爽唔可以一舊舊結實晒,係呢個位佢地都算合格,叫做條理分明。再講個肉,係豬肉,燒過又冇鞋口帶有輕輕嘅燒汁甜味,個肉處理還好啦。講真,汁呢落小小就已經夠,如果唔係,太過重味蓋晒D肉鮮味我就會懷疑係咪雪藏肉又唔夠時間醃了。另一個重點係佢D蘿蔔絲夠酸,呢個都算係「幾易得分但唔係人人都咁易得分」嘅位,其實我講緊乜?即係話,呢個位要合格其實舖頭係要睇緊d 存貨,酸菜黎講,唔酸唔爽唔捨得掉唔換過新嘅,就已經可以收得皮,毫無疑
TM What The… 燒肉串酸菜凍檬粉
另一個重點係佢D蘿蔔絲夠酸,呢個都算係「幾易得分但唔係人人都咁易得分」嘅位,其實我講緊乜?即係話,呢個位要合格其實舖頭係要睇緊d 存貨,酸菜黎講,唔酸唔爽唔捨得掉唔換過新嘅,就已經可以收得皮,毫無疑問呢個得分位係睇下處理食材嘅人有冇心,作為一條二條嘅「酸菜」,呢度D蘿蔔絲算無欺場,為成碟檬粉做出畫龍點晴之效,整體黎講,碟檬粉都OK有越南味啦~~
講返轉頭,呢度個環境唔係特別靚,但食物既價錢都ok大眾化,前面d comment講到服務欠佳嘅問題,當日比我感覺係可以接受,相信佢地比人鬧得多所以有檢討過掛?希望可以keep住,如果下次入屯門再幫襯發覺服務同食物差返既,我一樣會用「飯票」懲罰佢地~~