2011-02-24
我仲記得第一次食日之食係一位好鍾意食野既朋友推介我地去食,因為哩個價錢又有鐵板燒又有刺身任食真係好抵!我岩岩睇倒日之食有咁多負評真係嚇左一跳.....因為我已經係日之食既熟客黎,個個月都會去幫襯~兩個月前係我朋友第一次帶我去哩間野食,一搭完電梯上去,就有個光頭佬出黎招呼我地,佢認得我個朋友,我朋友話佢以前成日都同D客黎食飯!食野果陣個光頭佬同我地係咁講笑,如果佢唔係認得我朋友係熟客我諗我都會覺得佢D服務態度好差,因為小器D都頂唔順個光頭佬講野D語氣;都唔怪得有其他食客話佢態度好惡既,食緊果陣佢都同我地講驚我地食唔哂,我還可以接受啦~講到食物,刺身真係令我好意外,因出面食到既刺身既一片片,而日之食既刺身係切到一粒粒,我好鍾意哩種感覺,一粒粒好厚既刺身肉,好有口感(我見倒有其他食評話佢地切到一粒粒好過份,平時食開一片片,話一粒粒冇咩口感)其實哩樣野真係見仁見智,我自己反而好鍾意佢地切到一粒粒!D甜蝦好好味,我而家次次食親都點好多甜蝦!!食過幾次,試過有一次廚房失手比D未解涷,硬到好似雪咁既魚刺身出黎,我咬左一口就冇食,但係其他刺身又冇事~只係果一種刺身(唔知咩刺身黎,我朋友點既)我最最最最
講到食物,
D甜蝦好好味,我而家次次食親都點好多甜蝦!!
我最最最最最鍾意日之食既食物係燒肥牛肉片 同食佢地既刺身蝦,基本上我每次去剩係食哩兩樣野都已經可以好飽
有一樣野不得不提"因為所有野食燒果陣都要自己調味,咩料都唔落真係會口淡淡,想食得好食記得要落佢放係張台果兩支黑椒同胡椒粉去調味!!"
我每次上去都係好期待佢D野食,服務態度都OK呀,係個光頭佬鍾意同客人講笑,唔識佢會覺得佢好惡囉~其實佢冇惡意~