好欣賞佢將一家中醫館活化成懷舊café,處處都充滿昔日嘅歷史情懷,但作為café黎講就唔多合格了😣係出面等左20分鐘,興致勃勃睇定menu食乜坐低點餐先知招牌雞蛋仔、熱香餅、菠蘿油全部都冇😅😅😅(個陣先3點3,叫乜冇乜,真係幾失望😩)如果你想打卡,食佢哋出名嘅menu,一定一定要早過3點前黎……(ps: 當我要求多多都係咁話,店員知道比較出名嘅都sold out,可以係人排隊嘅時候提一句,接受嘅可以繼續排,當日熱死辣辣,坐低左都唔想再花時間搵第二間餐廳🙂)🍝義大利香蒜青醬蘑菇意粉 𝐇𝐊𝐃 138青醬濃郁,每條意粉都裹滿醬汁意粉質地煮得較硬身,係我地鍾意嘅口感惟配菜除左蘑菇就冇其他了體驗上會覺得有d寡淡☕️污糟兒𝐇𝐊𝐃 42Dirty口感豐富由濃至淡,深至淺,冷熱交替可以聞到咖啡香,醇厚甘甜☕️海鹽焦糖咖啡(凍) 𝐇𝐊𝐃 50海鹽嘅鹹味唔突出似係一杯普通嘅焦糖latte,味道較淡

係出面等左20分鐘,興致勃勃睇定menu食乜

🍝義大利香蒜青醬蘑菇意粉 𝐇𝐊𝐃 138
青醬濃郁,每條意粉都裹滿醬汁
意粉質地煮得較硬身,係我地鍾意嘅口感
惟配菜除左蘑菇就冇其他了
體驗上會覺得有d寡淡

☕️污糟兒𝐇𝐊𝐃 42
Dirty口感豐富
由濃至淡,深至淺,冷熱交替
可以聞到咖啡香,醇厚甘甜

☕️海鹽焦糖咖啡(凍) 𝐇𝐊𝐃 50
海鹽嘅鹹味唔突出
似係一杯普通嘅焦糖latte,味道較淡