2021-10-18
第一次行入呢條街搵野食,原來呢條街隱藏咗好多小店,呢間應該算係比較多好評嘅一間今次黎都係因為見到有人介紹佢嘅芫茜系列*芫茜酥皮三文魚比薩批 $135*第一眼睇幾失望,以為芫茜少到淨係得面頭個幾粒碎,點知一咬先發現原來有層芫茜醬匿埋咗係啲三文魚下面,食入口有芫茜味,但係唔會濃到接受唔到。呢個唔係平時啲pizza,似係印度酥皮個款,焗到邊邊位好脆,比平時麵包質地嘅pizza香口*黑松露意大利燉飯 配雞 $160*近排都食得幾多黑松露嘅野,呢個都算濃味道,意大利飯無港式化咗煮到淋曬,係正常略微堅硬嘅質地,個汁都收得幾creamy*法式田螺 $80*好耐無食過田螺😍宜家好似好少西餐廳有呢個菜式🤔配角薯蓉好好食,撈咗好多蒜茸一齊焗*Whisky Sour $80*好簡單嘅一杯cocktail,whisky加檸檬汁,酸酸地好清新嘅感覺,如果怕酸可以順便lam埋杯邊嘅糖粒😆*Craving for Caffeine $80*呢杯有whisky、espresso、可樂&薄荷葉,飲落好似espresso tonic嘅感覺,咖啡同可樂都幾夾,不過唔係好覺有薄荷葉嘅味道
今次黎都係因為見到有人介紹佢嘅芫茜系列
*芫茜酥皮三文魚比薩批 $135*