2021-02-02
臨過年前,去旺角花墟行下,行之前就醫下肚先,就搵食搵到塘尾道呢邊,聽講佢哋既牛腩好出色就嚟試吓,我諗都無諗就揀咗佢哋既崩沙牛腩河粉($40),再配杯熱鴛鴦(+$6),落單既時侯,姐姐問我加唔加多碟菜,WHY NOT😆,就揀咗芥蘭,好抵,原來依家抗疫價先$8碟,份量同原價無分別,大大碟😳!崩沙腩好濃牛味,咬落好爽口彈牙,果然係鎮店之寶,每日供應有限,售完即止,慶幸食到😍朋友就叫了他們既牛三寶河粉($42),裡面有牛肚、牛腩、牛筋;食咗一舊牛腩,同崩沙腩真係比下去,無咁濃郁牛味,不過都好食,係崩沙腩更出色😍總括而言,係無試埋佢哋既招牌日日新鮮製造既魚蛋,因為當時眼中只有牛腩,到落單後先發現係喎!佢哋既魚蛋都同樣出色,竟然無order到🙈下次要試埋先得😅