2019-04-11 85 浏览
應該有唔少人都鐘意同朋友食下宵夜,飲下酒,吹下水,我都唔例外,係紅館睇完演唱會,朋友話肚餓,個腦只係諗到串燒,所以就提議下,點知佢地都無所謂,於是又黎到呢個位於旺角既深燒食堂啦。黎到呢間店,一定要試佢個芝士撈丁,好可惜當晚既芝士都賣曬,唯有退而求其次揀左蒜蓉撈丁,蒜蓉既味道好香又唔會好搶,同個丁麵好夾。講番串燒先,蒜蓉茄子係每次必點既,純粹因為我好鐘意食茄子,呢個係每次必點既食物,除左蒜蓉,廚師仲加左少少辣椒,除左蒜香味都有少少辣味,好上癮;蒜蓉牛油焗金菇係永遠不敗既食物,點煮都好食,加上我都好鐘意食金菇,所以呢個都係我每次必點既;除左呢兩樣必點之外,今次都試左啲新野,分別係沙爹醬燒豬頸肉,燒得啲豬頸肉仲好juicy,點埋個沙爹醬相信無人唔愛,只可惜份量少左啲;串燒蜜糖燒賣就係今晚既最大驚喜,食過蒸、炸既兩種煮法,燒燒賣就正正係呢兩種食法既中間,外皮燒得少少脆,加上蜜糖既蜜、甜味,中間心仲保持住軟軟既口感,食完一粒想再食;其實當晚仲叫左芝士燒扇貝、燒雞軟骨串、醬燒雞中翼,諗起就好邪惡好肥仔,唔緊要啦,食完再減每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)味道 : 3.5 / 5環境 :

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 3.5 / 5
環境 : 3.5 / 5
外觀 : 3.5 / 5
價錢 : 3.25 / 5
服務 : 3.5 / 5
回頭率 : 3.5 / 5
總分 : 20.75 / 30

性價比:如果夜媽媽想搵個地方吹水、吐苦水、啤啤佢,其實呢度真係好岩,一黎又係旺角,香港既中心,又唔洗食火鍋咁heavy,另外其實仲有好多好有趣、意想不到既「新奇料理」,交俾各位朋友仔試下啦
宵夜