2017-09-13
開左咁耐, 先至第一次過黎食, 平時去屏山食得多, 今次過黎觀塘都係想試個撈麵. 不過冇諗過3點幾黎都仲要排隊, 仲要好多人等….大概等左20分鐘到有位, 舖頭唔算細, 不過真係坐滿人, 都幾迫下…山長水遠過黎, 梗係食撈米線啦, 老公就轉撈公仔麵。同埋佢有兩款新包同紅豆冰, 全部都叫晒!撈麵賣相真係好豐富, 而且好大碗! 好彩味道都OK, 所以好努力食晒佢. 材料亦都好多, 有豬扒條、香煎午餐肉條、青瓜絲、花生碎等. 撈米線既秘製醬汁甜甜地, 幾好味! 同埋真係好夠大碗!吞拿魚豬仔包包身有烘焗過, 所以都係熱同脆身, 不過味道黎講, 不是太特別, 就係將吞拿魚撈沙律醬咁, 一pat 加入包裡面. 紅豆冰, 大大杯, 紅豆份量好多, 豆亦煲得好稔! BB係咁嘈住要食食, 所以反而BB食左好多紅豆! 味道屬穩陣, 唔算太甜!呢款包其實只是加多兩塊火腿, 同平時食開既招牌菠蘿包冇乜分別! 當然, 都係新鮮造出黎, 熱辣辣, 菠蘿包面好香脆既! 但如果再俾我選擇, 我會揀返普通招牌菠蘿包好了. 或者自己住屯門, 如果食返屏山都有既食物, 我係唔會專登過黎觀塘食!! 但點都叫做黎過試食吧!
但點都叫做黎過試食吧!