之前幫襯過幾次,都好滿意;知道佢哋近期推出咗新嘅花藝甜品,所以趁放工時間,又去食晚飯,順便試下新嘢。位置方便,係佢哋其中一大賣點。雖然到達餐廳之前,要行一段小小嘅樓梯,但換咗白色主調嘅新裝飾品,感覺更加豁然開朗。同行人士之前都係呢度食過飯,佢覺得啲餐枱同埋凳更換過嚟,但係佢哋英倫風嘅凳,畀我好深印象;今次又見返,所以我覺得可能只係換咗一部份。點咗個set dinner,先上餐湯餐包。餐包温熱嘅,點落超香嘅松露忌廉湯,簡直無得頂。前菜唔包沙律,想食可加HKD38,係任食沙律吧,不過都係留返個肚食主菜。因為主菜係好有份量嘅美國頂級西冷牛扒8安士配薯菜😝(HKD198),揀咗七成熟,好有水準,肉香四溢,肉質鮮嫩,鍾意啖啖肉的話一定唔可以錯過。肉味本身已經好香甜,加唔加調味汁都好ok。西蘭花、車厘茄做配菜並唔意外,不得不提嘅係原隻香蒜!同枱冇人識欣賞,但偏偏我係好鍾意食😍惠顧晚市套餐加HKD1可選一款小食,所以加咗糯米釀香辣雞翼。味道名副其實, 又夠入味;加了糯米進一步有飽肚感。花藝甜品花多眼亂,最終揀咗焦糖朱古力脆脆三重奏, 三種味道,三款口感 ,融合係一個甜品裏面, 甜度有層次,口感分明;

花藝甜品花多眼亂,最終揀咗焦糖朱古力脆脆三重奏, 三種味道,三款口感 ,融合係一個甜品裏面, 甜度有層次,口感分明;加咗小小鮮花做點綴, 成個春天感覺好濃厚。

為咗回應呢個春天嘅感覺,飲品加HKD5轉咗做荔枝玫瑰梳打,將呢個花藝感繼續延伸。