2020-10-29 2992 浏览
$78一位午市任食点心,究竟可以食到啲乜嘢,即刻今日去试吓佢。我嚟之前个心系用「打大佬」嘅心,等于去名将挑战一样,谁知道还未入门口,楼下富丽堂皇嘅大堂吓咗我一跳,同我想像中完全唔同。上到餐厅,装修整洁,墙上面仲有特色挂画,感觉干净企理。而且好特别嘅系隔音几好,就算坐满,都唔会好似某啲酒楼好嘈。讲返正题任食点心,点心纸选择都唔算少,份量会按人头上。叉烧肠几滑,份量都几大,豉油唔会太咸,收货👍烧卖味道几好,猪肉比较少,虾好多。桂花糕清甜,够冻,有淡淡桂花味,令人耳目一新。春卷非常非常香脆,虽然馅料比较少,但系外皮香脆加分👍流沙包真流心,馅料香甜,包唔算好大,一人食两个都冇问题。本来谂住比OK,令我比好评嘅系以下呢两碟:两面黄肉丝炒面,面底非常香脆,基本上冇一条唔脆,配上调味适中嘅肉丝,又香又脆又Juicy,非常好食。乳鸽新鲜热辣,一出炉就上台,明显可见肉质饱满,一撕开肉汁涌出嚟,鸽味香浓,每人有半只非常抵。总括来说环境几好,味道中上,呢个价钱绝对好评👍

讲返正题任食点心,点心纸选择都唔算少,份量会按人头上。

叉烧肠几滑,份量都几大,豉油唔会太咸,收货👍

烧卖味道几好,猪肉比较少,虾好多。

桂花糕清甜,够冻,有淡淡桂花味,令人耳目一新。

春卷非常非常香脆,虽然馅料比较少,但系外皮香脆加分👍

流沙包真流心,馅料香甜,包唔算好大,一人食两个都冇问题。

本来谂住比OK,令我比好评嘅系以下呢两碟:

总括来说环境几好,味道中上,呢个价钱绝对好评👍

2020-10-29
用餐时段