2007-11-20
上sat 阿爸帶我地黎呢間野食。三個人叫了:(1)蠔仔粥(窩):好大窩,好多蠔,d蠔好大粒,無沙,新鮮,不過略嫌唔夠鮮甜。d飯唔錯,唔會太淋,仲食到一粒粒,加埋D 芹菜一齊,好香,好熱,好好味。(2)蝦棗:一碟有好多粒,新鮮炸起,夠熱,但唔夠彈,可以做得更好。(3)四寶湯:有2種丸& 紅腸& 類似扎肉的豬肉片。標榜係新鮮手打丸,真係超"彈",彈得黎又實,真係唔明佢點樣可以打成咁樣。真係擲落地都反彈幾尺。不過真係實得滯。(4)炸蠔餅:真係將蛋、蠔一齊攞去炸、炸、炸,上枱時有點黑,蠔仔已被炸到變jor 蠔乾,縮晒水。佢d蛋漿是沒有搞勻的,蛋還蛋、粉還粉、蠔還蠔,同樣是標榜為招牌菜,但也同樣唔掂!我屋企煎的仲好味。服務是蠻過得去的。收銀o個個男士很好笑容。"OK" 是俾蠔仔粥的!
三個人叫了:
服務是蠻過得去的。收銀o個個男士很好笑容。
"OK" 是俾蠔仔粥的!