2020-11-25
今日終於嚟到呢間久仰大名嘅”韓閣”!一路都有聽朋友介紹呢間係一間性格比好高嘅韓式餐廳,但每次經過,都會大排長龍!今次我就特登同朋友約平日早少少嘅時間,相對比平時少人就唔使等咁耐!一入到去,當然要量體溫,店員態度十分有禮貌,好快我哋就已經落order...我哋點咗一份炸雞,一個炒飯豬仔骨....首先上碟嘅係芝士岩漿炒飯,芝士分量十足,再拌匀泡菜炒飯 ,十分惹味,而且味道唔會太鹹!至於另一個吸引嘅當然係芝士配豬仔脾!芝士係由兩種唔同嘅芝士放喺一個就岩石盤用火燒溶,睇見芝士一路溶,再用豬仔脾點,當然有拉絲效果!味道配搭一流,唔會太漏,而且豬仔脾肉淋,易入口!最後,當然係主角韓式炸雞!我哋點咗大熱蜂蜜牛油味炸雞,牛油味香加上蜂蜜味嘅清甜,配上炸雞感覺唔會重油膩感 而且炸雞皮脆口,雞肉依然嫩滑juicy! 真係好出色嘅炸雞!係必點之選!呢間真係排隊都要試嘅必食韓國餐廳!