2019-09-03 240 浏览
Lunch個陣去左大館附近買飯,經過見到呢間台灣野都幾吸引,放工就即刻去左試🤪。大呷台灣入面都幾光猛,感覺幾乾淨舒服。-大呷紅燒筋肉雙盛牛肉麵 $98食台灣菜當然要試下佢地既牛肉麵🤨,湯底甜甜地幾香,牛肉味濃郁,麵條彈牙又掛到湯🍜,牛𦟌雖然好厚好大塊,但唔會好韌,好易咬。牛筋淋得黎有咬口,仲帶少少膠質🥰。-鮮茄濃湯雞扒蕃茄麵 $88一飲就知個湯頭係真材實料用蕃茄熬出黎🍅,雖然唔係有蕃茄蓉喺入面個種,但依然飲得到蕃茄濃濃既鮮甜味。同埋估唔到連個麵都係用蕃茄整🍜,橙紅色既蕃茄麵甜甜香香,唔錯。.大呷既炸物做到得非常好,雞扒外面層炸粉好薄😍,唔會炸到皮肉分離,咬入口仲有少少Juicy既感覺!而且大大塊,切開都分到有七八舊,好抵食🥢。-香烤蚵仔酥 $68蚵仔洗得好乾淨,唔會有蠔臭味,仲食到少少鮮甜味🌊!仲要每粒都沾滿炸漿,炸到金金黃黃,食落好惹味。-鹽酥豆腐粒 $48豆腐粒豆味香濃,炸粉薄,做到外脆內軟既感覺🥳~不過淮鹽落得有點多,有啲咸。-紫心地瓜粒粒芋頭 $33甜度適中,香芋味都算濃郁,好多粒芋頭粒係底!-桂花烏龍冷泡茶 $33桂花味好濃,烏龍茶底帶少少甘香🍵,比我想像中更好飲。

大呷紅燒筋肉雙盛牛肉麵 $98
食台灣菜當然要試下佢地既牛肉麵🤨,

鮮茄濃湯雞扒蕃茄麵 $88

香烤蚵仔酥 $68

鹽酥豆腐粒 $48

紫心地瓜粒粒芋頭 $33
甜度適中,香芋味都算濃郁,好多粒芋頭粒係底!

桂花烏龍冷泡茶 $33
桂花味好濃,烏龍茶底帶少少甘香🍵,比我想像中更好飲。