2018-06-13
將軍澳開了一個food court係小食為主,有掃街特色。🤔好多YouTuber, 明星都有介紹過呢度的店舖,小食店只有一圈其實不多,當中最吸引我的就是呢間一字雞翼😋雞嘅口味都幾多,有原味、芝士、鹹蛋黃的咩,真係揀唔到,樣樣都想食,最後決定先黎一個蒜香醬油醬油惹味而不會過鹹,蒜香附在雞件上,炸到金光脆香六件一字雞翼,完全唔後喉!後悔點解冇叫二人拼盤🙈然後➕15蚊可以加多個撈麵(沙爹,咖喱,芝士),身為芝士控,見到芝士撈麵又點會放過滿滿的醬汁淋係麵上,最期待當然係撈個下芝士味濃,有車打芝士嘅鹹香,雖然份量不多,但此屬較漏的食物,share食就岩😏第二樣炸物➡️豬扒包包身十分鬆軟,豬扒厚度適中,炸到酥脆,肉質十分之容易咬👍🏻 搽埋芥末醬番茄醬,食曬so easy😆😆講到明係小食檔,又點會唔食香港特色嘅fish ball呢🤣 魚蛋炸過,肉質夠曬鮮味,唯獨是可以再彈牙d。咖哩醬汁亦太濃稠,個人覺得可以稀d呢部嘢嘅名好鬼盞,叫做檸水BB,可以話係我飲過最特別嘅檸水。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻檸檬已經搗碎,連埋檸檬汁一齊製成呢杯飲品,酸酸甜甜,😍飲到檸檬皮嘅時候仲可以上到一絲微微苦澀,絕對係❄️夏日之清涼,
滿滿的醬汁淋係麵上,最期待當然係撈個下
第二樣炸物➡️豬扒包
呢部嘢嘅名好鬼盞,叫做檸水BB,可以話係我飲過最特別嘅檸水。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻檸檬已經搗碎,連埋檸檬汁一齊製成呢杯飲品,酸酸甜甜,😍飲到檸檬皮嘅時候仲可以上到一絲微微苦澀,絕對係❄️夏日之清涼,🙆又不失健康!❤️
總論而言,平時唔食炸野嘅我覺得呢度炸物完勝,下次再戰二人雞翼拼盤!😏