2020-09-28
餐廳:Layback Cafe & Bar (尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道41號C-D嘉威大厦4樓B室週末去咗尖沙咀嘉威大厦4樓呢間樓上黃店Cafe @laybackcafe 食lunch聚舊🍴,下晝1點開門,所以趁一開門就去食野,咁就唔洗等位😆,過咗兩點半打後直頭坐爆哂成場🙈自家製南瓜汁天婦羅蝦什菌意大利飯 $128先將甜蜜蜜嘅南瓜蓉整成汁🎃,加上什菌撈勻到意大利飯🇮🇹,creamy嘅質感食落唔膩,有淡淡南瓜同忌廉香,加上酥脆嘅天婦羅蝦🍤,擺放係飯上好靚😻,打卡一流📸CHILL小食拼盤 $118呢個小食拼盤有3件紫薯餅、2件炸天婦羅蝦🍤、2串菠蘿釀雞翼、4件炸一口芝士🧀,同2件吉列生蠔🦪,我想講呢度嘅炸物真係頂晒班😎!就算影完相再食都依然咁鬆脆,最重要係唔油膩,生蠔外脆內多汁、芝士入面依然流心、紫薯好足料,認真下次一定會再叫👍🏼日本極上和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽 $128呢度嘅和牛粒就相對普通🐂,份量亦唔算太多,不過煎香咗再加上喜馬拉雅山岩鹽,鹹香、肥瘦適中,食下一舊又一舊😆抹茶紅豆千層蛋糕雖然抹茶就唔係流心,不過抹茶味都算突出🍵,除咗面頭有抹茶粉之外,每一層之間都有抹茶醬,中間亦夾雜
地址:尖沙咀加連威老道41號C-D嘉威大厦4樓B室
自家製南瓜汁天婦羅蝦什菌意大利飯 $128
先將甜蜜蜜嘅南瓜蓉整成汁🎃,加上什菌撈勻到意大利飯🇮🇹,
CHILL小食拼盤 $118
日本極上和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽 $128
抹茶紅豆千層蛋糕
玫瑰朱古力咖啡 Rose Mocha $52
個杯幾別緻🤪,清楚見到朱古力、咖啡同牛奶嘅漸變層次,唔影相就哂曬🙈
蜜糖牛奶咖啡 Honey Latte $44
每一啖都有蜜糖甜甜嘅香味🍯,加上我最鍾意嘅Latte,呢個配搭真係好match😋