2022-09-20
身邊個個朋友都飛🛫但又好似無咩朋友仔係飛台灣😆明明台灣都係一塊寶地,雖然我就無得飛,但我唔怕😎因為香港都有唔少台灣美食,就好似我今日去既呢間都一解我念台之苦🍜。🐒三杯魷魚配手撕台灣走地雞肉飯💰$86+16平時都係食開鹽酥雞飯,今日難得見到有新意思,當然唔可以錯過😆除左白飯之外,佢仲可以配滷肉飯同雞肉飯🐥平時試得多滷肉,有得揀就試雞肉啦原來係獨立上,所以份量十分多,魷魚事先經過油炸🦑配埋三杯汁,微辣惹味,用黎拌酒都當然不錯🍻。🐒半筋半肉刀削麵(麻辣番茄湯)💰$82佢有三款湯可以揀,後悔無揀麻辣😂因為想辣啲,蕃茄係偏清甜,只有淡淡酸味🍅偏健康路線。🐒炸物拼盤(炸豆角,花枝丸,杏鮑菇)💰$38本身以為係甜不辣,點知原來係杏鮑菇👍🏼好juicy💦係香港有得食炸杏鮑菇既地方真係無乜。🐒芋香珍珠奶茶💰$14(加配價)🐒蒟蒻球白桃烏龍💰$12(加配價)有得用優惠價去加配緊係加啦🤪珍珠同蒟蒻球都好chewy🧋白桃烏龍好refreshing, 而芋香奶茶就同細細個係街邊飲到既手搖一樣味😍雖然係化學但又會覺得好正同就係想要呢個味😆懷念既芋香奶茶🍠
🐒三杯魷魚配手撕台灣走地雞肉飯💰$86+16
🐒半筋半肉刀削麵(麻辣番茄湯)💰$82
🐒炸物拼盤(炸豆角,花枝丸,杏鮑菇)💰$38
。
🐒芋香珍珠奶茶💰$14(加配價)
🐒蒟蒻球白桃烏龍💰$12(加配價)