2016-03-12
1937 浏览
咁難得黎到打工仔最期待既happy friday, 緊係要對自己好D喇,所以係同事既提議下, 就去左公司附近食韓式野。呢間野雖然倉位置唔係好顯眼,唔係大街上,但係每到Lunch時間都要等位,所以一到Lunch時間我地就沖左落去拎去。好彩唔使等位,可以直接入去。每枱都有一個茶壺放係枱面,餐具紙巾都係放左係枱2面既暗格入面,所以都算係半自助形式。一入到去,就會見到枱面已經有幾塊前菜放左係到。2個人黎食都會有咁多樣,泡菜、薯仔、茄子、翠肉瓜、芽草等等。所以其實真係前菜都飽左你一半。我最鐘意食佢個薯仔,點個佢用咩浸過,有D甜味。今次點左韓式石頭飯。個餐仲會包一碗韓式既牛肉湯,湯仲有D肉同埋蘿蔔,都幾好味。石頭飯唔使等太耐就到,辣醬可以自己加,如果覺得唔夠或者想要落多,可以任加,支醬就放左係枱面。個人覺得佢呢個飯都唔錯,料係夠既。醬就同平既韓式餐廳既差唔多,但係可惜無飯焦。不過由於岩岩上枱可能會太熱,最好就係叫佢俾個碗仔,或者用飲湯果個碗分開食,分開食可以快D散熱。唔知員工係唔係唔習慣太得閒,佢會係咁行埋黎問你D野收唔收得,當我地仲食緊野,佢連我地既前菜碟都收埋 (入面仲有野食)。所以之後佢每次
個餐仲會包一碗韓式既牛肉湯,湯仲有D肉同埋蘿蔔,都幾好味。
唔知員工係唔係唔習慣太得閒,佢會係咁行埋黎問你D野收唔收得,當我地仲食緊野,佢連我地既前菜碟都收埋 (入面仲有野食)。所以之後佢每次埋黎,見佢準備收野都要同佢講聲 not finish 等佢唔好收住,要守住自己既食物,哈哈。