2020-07-11
聽朋友講炮台山新開左一間中式糖水店,晏晝經過嚟試試先😊離遠已經望到一個非常醒目嘅糖水餐牌💁🏻♀️屋企人同我都非常鍾意食中式糖水,所以買咗三款唔同既糖水嘅返去試試老闆娘非常親切可人,好快手就準備咗三碗糖水外賣😊薑汁芝麻湯圓($20)加$4芋圓 和$4蓮子薑汁糖水辣度適中,容易入口,芝麻湯圓大大粒,軟綿綿,配上口感煙銀又香軟嘅芋圓和粒粒蓮子,超好味呢~ 三款糖水中,最鍾意呢碗糖水❤️桑寄生蓮子蛋茶( $20 )桑寄生味道重,老闆娘落足料去煲👍🏻👍🏻好欣賞糖水唔會太甜,唔易肥😝 除咗有蛋之外,糖水中還有很多蓮子,女仔經期後食,補血一流😆腰果合桃露( $20 )腰果合桃露唔係好多中式糖水舖都有得賣,難得見到,即刻order一碗返去試試, 腰果合桃露味道非常濃郁,唔係好水流流個d, 非常滋補,食完馬上覺得補腰補腎🤣🤣下次經過再嚟試埋其他糖水先🤣🤣
離遠已經望到一個非常醒目嘅糖水餐牌💁🏻♀️
老闆娘非常親切可人,好快手就準備咗三碗糖水外賣😊
薑汁芝麻湯圓($20)加$4芋圓 和$4蓮子
桑寄生蓮子蛋茶( $20 )
腰果合桃露( $20 )
下次經過再嚟試埋其他糖水先🤣🤣