2024-04-27 162 浏览
由以前黄店班衬到而家,自从熟食市场装修之后环境卫生好咗加上以前喺旺角经常同朋友一起做gym健身完毕后都会嚟熟食市场购买海南鸡饭我记得以前的海南鸡饭鸡肉嫩滑油饭香浓,令人10分上瘾但系健身后通常都只可以选择食白饭,这次巡回熟食市场再次购买海南鸡饭,感觉冇以前咁好食,因为啲鸡肉鞋咗好多,以前的鸡肉10分嫩滑,而家的鸡肉很难咬,但系油依然很香,用优惠价加购的菜心,亦都10分新鲜爽口甜味泰式凤爪酸辣味,十足一口凤爪,加一口紫洋葱非常惹味可惜份量太少,食完都唔系好够喉马拉盏泰式炒米粉配猪颈肉,意想不到10分好,有啲觉得呢一度由海南鸡饭转咗做炒嘢,,因为见到人哋啲炒嘢都好有镬气,猪颈肉份量多到食唔晒,亦都有好多配料如青椒红椒鸡蛋菜等等,10分满足细食的朋友仔一碗可以分两餐食。

• 马拉盏泰式炒米粉配猪颈肉