芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2020-08-26 1115 浏览
在家抗疫太久,終於有機會出去食下lunch!11點左右經過Cheesecake Factory竟然無人龍,所以就早點食午餐!我們2人點了Santa Fe salad 加一份chicken & avocado sandwich, 加一杯Chocolate milkshakeSanta Fe salad 有chopped salad + chicken + avocado + tomato + cheese + corn + crisps on top. 在這炎熱的天氣,真係好清新同開胃!仲有d脆脆係面,太香口,食到停吾到口。但始終2人食吾晒,帶左1/3返屋企食!我對chopped salad情有獨中,因為好易入口,吾怕好大塊菜好難入口🤣你睇碟沙律幾大碟!所以好似要$200+. 真係物有所值。Chicken avocado sandwich 2塊麵包都用牛油煎香,裡面有大量菜同avocado. 好juicy! 雞扒好滑,真係無叫錯。伴菜可以選沙律或薯條。其實兩個人share, 如果每人食一半到飽,因為真係好多餡料。朱古力奶昔當然好好飲啦。不過我唔太好忌廉。否則有多三吋高嘅忌廉。其實已經唔記
在家抗疫太久,終於有機會出去食下lunch!

Santa  Fe  Salad

你睇碟沙律幾大碟!所以好似要$200+. 真係物有所值。

Santa Fe  salad

Chicken  &  avocado  sandwich

其實已經唔記得第幾次嚟光顧,不過每次嚟服務同食物都好好,除咗平時人龍比較長之外,真係值得再來!

2020-08-23
Santa  Fe  Salad