2021-02-25
很久沒打邊爐了!所以去咗拜訪牛大人尖沙咀分店。朋友話佢上年12月食過呢間60分鐘一人一鍋,但略嫌時間倉猝;於是1月又嚟食90分鐘二人一鍋,食過返尋味;然後今次2月就同我食。食完我就終於明白點解佢係咁encore😋首先90分鐘定時午餐有唔同嘅plan 💁🏻♀️我同朋友係食$198嘅極上和牛吃到飽餐,主打食安格斯特選牛板腱同澳洲和牛M5牛肩卷,兩款嘅牛味都好香濃🤤🤤湯底有好多選擇,例如麻辣鍋、紅燒牛骨鍋、台灣鳳梨雞鍋、養生素鍋等等。我哋揀咗鴛鴦鍋:香濃牛乳起司鍋+阿嬤養生濃湯鍋,一次過滿足晒兩個願望✌🏻揀好湯底,就可以分頭行事!朋友就Scan張單上嘅QR code落單,例如頭先所講嘅牛,同埋其他配料如真味牛肉漿、澎湖花枝漿、手打旗魚漿、蟹子墨汁漿、章魚珍珠漿,即係首圖邊爐隔離嗰啲滑,好真材實料!另外,台式蛋餃、燕餃都比較罕見,好值得一試👍🏻我就出去拎醬油、飲品。佢個醬油系列有好多選擇,比較特別嘅有腐乳醬、沙茶醬、特調豬肉醬、烏醋等等。飲品同樣五花八門,我最欣賞係佢每支茶都有原個茶包,我試咗白桃烏龍,又真係有桃香味㗎喎🤗另外,每檯都會有個大碗比客人出去裝火鍋配料,非常環保!而出到去夾嘢食都係
另外,每檯都會有個大碗比客人出去裝火鍋配料,非常環保!而出到去夾嘢食都係有蓋覆蓋啲嘢食,都幾衛生!打邊爐我係非常之喜歡食丸,而呢度嘅每一粒丸都好彈牙😍令我印象深刻又好食嘅係魚腐、香芋雞肉丸同埋拔絲芝心丸❤️