2021-05-06
朋友提起銅鑼灣有高質嘅打邊爐,所以黎左e間店😋。餐廳裝修都幾別緻🐥有木整屏風作為間隔。私隱度非常好🥰店員先提供醬料,都幾多醬料可以配👍🏻我地揀左❤️鮮椰青雞鍋,先飲湯後打邊爐,湯底係由鮮椰青,椰子雞湯及鮮雞組成,店員先幫我地煎香鮮雞之後用酒去炒香,再倒入鮮椰青及椰子雞湯😍,等緊煲已經好香。椰子雞湯飲落好鮮甜,滋潤😋同自家煲嘅靚湯有得揮🤤👍🏻👍🏻鮮雞食落都係嫩嫩。飲完湯,店員會黎倒豬骨湯打邊爐😋,火鍋配料方面,我地叫左以下幾款:❤️紐西蘭草飼羊片羊肉片係厚切,唔係平時好簿果種,味道鮮香唔會太穌👍🏻口感軟嫩😌❤️手打墨魚丸(半份)墨魚丸都幾大粒,同埋都好彈牙,食落有墨魚🦑嘅粒粒🥰好味😋❤️XO鮑魚蝦餃王(半份)E個餃係出面比較少食到,一入口就有XO醬味,鮑魚絲同鮮蝦都幾夾🤓❤️手工雲吞(半份)雲吞入面有鮮肉同原隻大蝦,吸埋湯汁好入味☺️❤️稻庭烏冬烏冬入口好滑,配埋個湯底一流🤤
店員先提供醬料,都幾多醬料可以配👍🏻
❤️紐西蘭草飼羊片
❤️手打墨魚丸(半份)
墨魚丸都幾大粒,同埋都好彈牙,食落有墨魚🦑嘅粒粒🥰好味😋
❤️XO鮑魚蝦餃王(半份)
❤️手工雲吞(半份)
雲吞入面有鮮肉同原隻大蝦,吸埋湯汁好入味☺️
❤️稻庭烏冬
烏冬入口好滑,配埋個湯底一流🤤