尖东海旁嘅一条内街新开咗一间越泰菜,装修以红蓝做主调,好有异国风情! 🤪Grilled Beef Sirloin ($138)用一条条嘅香茅包住西冷牛肉片嚟烧,令到牛肉有炭烧焦香味之余仲多咗浸香茅味,仲伴有滨海米粉, 沙律菜,酱料中分别有甜酸酱同埋沙嗲酱任拣😝Chicken Salad ($98)越式嘅沙律以多种椰菜为主,有啲甜辣汁嘅感觉,好惹味同埋就算冇写辣椒但都有少少辣🌶️Stir-Fried Beef ($138)呢个炒牛肉又系惹火之选😛 用咗好多辣椒去炒,而且好香好香罗勒叶味🥹herbs嘅爱好者必食Green Curry Chicken Fried Rice ($148)鸡肉青咖喱相对就比较不过不失,鸡肉唔系煎香𠮶啲,但半碟好似系酸酸甜甜嘅生芒果同埋椰肉丝,酸甜开胃😚Virgin Lemongrass Mojito ($78)食完啲辣嘢饮番杯Mojito简直一流!仲要冇酒精嘅版本,薄荷叶完全冇悭占咗三份一!甜度同埋薄荷叶嘅味道恰到好处,三两下就饮晒😝

Grilled Beef Sirloin ($138)

Chicken Salad ($98)

Stir-Fried Beef ($138)