.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 T̾a̾s̾t̾e̾ ̾o̾f̾ ̾S̾o̾u̾t̾h̾e̾a̾s̾t̾ ̾A̾s̾i̾a̾ ̾C̾u̾i̾s̾i̾n̾e̾ @ 🌟 Ruên Thai & Vietnamese《👽食神大媽食越泰菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Tod Man Goong HKD 118Ga Ga Ri HKD 168Gaeng Massaman Beef HKD 148Paa Thai Goong HKD 158Pad Pak Bong HKD 98Yok Ma Ni HKD 78.👽 每次經過呢間越泰菜餐廳都覺得佢好吸睛,因為佢採取半開放式格局,好熱鬧氣氛好好!約埋朋友仔黎試下,生意超好全場爆滿咁濟!.🍤 頭盤叫左「泰式蝦餅」,炸得好香脆,又夠厚身大件,蝦肉好彈牙,配埋個甜甜地嘅秘製醬汁,好味道!.🐔 好少食越式咖喱,所以就試下呢款招牌「越式黃咖喱雞」。咖喱加咗椰漿同香料,令個味道更加豐富濃郁。同埋雞肉都煮得好腍好入味,又有洋蔥同薯仔。.🥘 頭先嗰款係越式,一於試埋泰式啦!「泰式馬沙文咖喱牛」有啲甜甜嘅味道,牛肉有好多件,同埋啲咖喱汁完全融合,好濃郁同香味十足。.🍝 最經典嘅呢款「泰式蝦河粉」,有啲酸酸甜
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Yok Ma Ni HKD 78

Tod Man Goong

Ga Ga Ri

Gaeng Massaman Beef

🍝 最經典嘅呢款「泰式蝦河粉」,有啲酸酸甜甜嘅味道,好開胃!蝦肉彈牙,同埋河粉炒得好惹味!仲有啲香香嘅香菜同花生碎,增加咗層次感!

Paa Thai Goong

🥬 食泰菜必叫「飛天通菜」,爆炒得好香,唔老唔韌!加咗啲泰式香料同調味,令味道更加香口,特別有風味!

Pad Pak Bong

🍮 甜品好少見有呢款「椰絲斑蘭丸子布丁」。有啲椰絲同埋斑蘭嘅味道,好多西米舖起面,滑滑嫩嫩,同埋椰絲,好特別,好清甜唔會膩,清一清味蕾剛剛好。

Yok Ma Ni

🙆‍♀️ 呢間餐廳好多特色菜式,味道好好,員工熱情。不過繁忙時間絕對需要訂位,非常但係要市區,值得試下。

📍 尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G38-G39 及 G45-G48號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Paa Thai Goong
Pad Pak Bong
Yok Ma Ni
2024-05-31 84 浏览
呢間舖由上一手已經裝修得好Chill好吸引。一不留神, 已經攝埋,易手變呢間個名唔識讀的泰菜,依然吸睛。店員好熱情, 永遠掛著笑容, 服務好到令我忽略了佢漏單的事實。Happy hour飲品買一送一是日book咗18:30同朋友慶生,去到先發現有買一送一(需要同category)我叫的Mojito,仲同我講入要隻herbs冇貨俾第二隻我。咁神奇?泰式牛肉沙律($148),酸,開胃,份量不大冬蔭功,雖然好飲但份量好細 4人唔夠分,串燒沙嗲(6串)$128好味椰菜苗非常硬,未食過咁硬的椰菜苗。伏伏伏, 唔好嗌!蟹肉奄列$168感覺好似潮洲蠔餅,炸皮酥脆量多,食唔停手青檸香茅蒸鱸魚$238,不太夠熱,但汁非常美味睇返個價原來要2百中, 小貴(小妹窮L黎)甜品,椰絲班蘭丸子布丁($78)白色的椰肉條偏硬,個人不喜。總結個人覺得呢間嘢份量時大時細,偏細較多,湯同沙律比較適合兩個人share,蟹肉奄列又適合4人分。落單要小心d。店員真係好enjoy佢地份工,令成餐飯都好歡樂。
呢間舖由上一手已經裝修得好Chill好吸引。

Happy hour飲品買一送一

泰式牛肉沙律($148),酸,開胃,份量不大
冬蔭功,雖然好飲但份量好細 4人唔夠分,

串燒沙嗲(6串)$128好味
椰菜苗非常硬,未食過咁硬的椰菜苗。伏伏伏, 唔好嗌!
蟹肉奄列$168
感覺好似潮洲蠔餅,炸皮酥脆量多,食唔停手
青檸香茅蒸鱸魚$238,不太夠熱,但汁非常美味
睇返個價原來要2百中, 小貴(小妹窮L黎)
總結
店員真係好enjoy佢地份工,令成餐飯都好歡樂。
2024-05-30
2024-05-24 106 浏览
朋友喺外國返嚟, 當然要好好相聚,住喺尖東香格裡拉, 在地鐵站附近方便又舒適。 酒店旁邊 這間 非常搶眼的東南亞餐廳, 裝修精緻舒適, 半開放式設計環境開揚, 實在不錯。餐廳店員 大部分都是泰國人, 熱情好客 非常有禮貌, 幾位女店員經常笑容滿面, 實在令人心情舒暢。 而且會細心推介不同嘅食物和飲品。炭燒香茅西冷牛肉驚喜滿足的菜式, 薄切西冷卷著香茅, 炭烤照至微微焦香, 肉質仍然保持軟嫩多汁, 牛肉味香濃 ,而且肥瘦均勻, 充滿牛油濃香。 配搭生菜和米粉片一起吃, 加上酸酸甜甜的醬汁,非常滋味。泰式柚子沙律柚子多汁鮮甜, 鮮蝦味道鮮味, 配搭不同的泰式香料, 酸酸辣辣十分醒胃, 重點是加了椰糖和椰子片, 充滿東南亞風味。泰式蝦餅熱呼呼的蝦餅,炸得金黃香脆, 質地彈牙爽口, 味道鮮味。 每一口也是很多汁彈牙, 很多肉汁。 配搭泰式酸甜醬, 更加美味。芒果糯米飯泰國餐廳當然要吃芒果糯米飯, 造型精緻配搭 三色糯米飯, 深紫色的是紫米, 淺紫色是蝶豆花, 白色係原味椰汁。 新鮮的水仙芒酸酸甜甜, 加上厚身的椰漿, 脆脆的綠豆粒, 實在太好味,想再來一客。

炭燒香茅西冷牛肉

泰式蝦餅

• 炭燒香茅西冷牛肉
  • 芒果糯米飯
2024-05-10 204 浏览
不知何時開了這間店,當晚和同事經過順便來試試。這裡充滿東南亞色彩,單單以金黃紅色調,就營造出華麗貴氣,優雅而舒適的場景,設有室內和半露天座位,播放音樂相當有情調,難怪吸引不少外國人光顧,忽然好有異國風情,感覺好chill下。泰式柚子沙律 $118以清新的柚子搭配酸甜的醬汁,再加上大蝦、紅蔥、炸乾蔥、花生碎和金不換碎,味道豐富,非常美味。越式炸春卷 $108春卷大大卷,有點油膩,但搭配上白醋和生菜一起食用,可以達至平衡,別有一番風味的。串燒沙爹 $128串燒拼盤包括豬肉、牛肉和雞肉各兩串,每串都灑上香茅粉,再配上沙爹醬,十分惹味。雞肉串肉質軟嫩,牛肉串牛味濃有嚼勁,而豬肉串則爽口彈牙好入味。三揀一豬肉串勝!泰式蝦河粉 $158以幼身口感軟彈的河粉為基底,酸甜入味,配有大蝦、芽菜和花生碎,旁邊有少少辣椒粉,不要低估相當辣的。芒果糯米飯 $98芒果味道清甜,糯米三色口感軟糯,灑有炸綠豆仁增加了口感,再淋了甜椰漿,令糯米更香甜。泰式珍多冰 $68味道正常,淡淡椰奶味,珍多口感一般。
不知何時開了這間店,當晚和同事經過順便來試試。

泰式柚子沙律 $118

越式炸春卷 $108

串燒沙爹 $128
串燒沙爹

泰式蝦河粉 $158
泰式蝦河粉

芒果糯米飯 $98

泰式珍多冰 $68
味道正常,淡淡椰奶味,珍多口感一般。
2024-05-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
串燒沙爹
泰式蝦河粉
2024-05-06 208 浏览
🔹️今日與好友到尖沙咀麼地道 ‘’Ruên Thai & Vietnamese‘’ 正宗泰越料理共享晚餐🍴 餐廳以東南亞民族風裝修😍 充滿傳統特色, 以紅、綠兩色為主色甚有格調💃 設有室外、內坐位🪑 環境舒適寧靜🎶 厨師是泰國人和越南人👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳 經理Louis十分親切友善👨‍💼店員殷勤有禮👨‍💼👩🏻‍💼 價錢相宜💰Dinner🍽🔸️Gang Jued Pla Muek Yad Sai🦑🍲清炖魷魚羹♡首先點個靚羹🥄厨師很有心思💞 魷魚筒內釀了鮮嫩豬肉碎, 口感豐富, 湯底清甜👍🔸️Por Pia Sod Poo Nim🦀🌯越式軟殼蟹米紙卷♡以米紙作外皮, 十分晶瑩剔透、軟硬度適中, 包着滿滿的鮮嫩沙律菜和香脆軟殼蟹🦀 加點Wasabi醬🌯Wow., Perfect Match💫😋🔸️Yum Som O🥗泰式抽子沙律♡沙律上有兩隻蝦蝦🦐🦐鮮香洋蔥、香蔥和鮮甜柚子肉 So Yummy ☺️☺️🔸️Rad Hna🥘泰式濕炒河粉♡肉類可選牛肉、豬肉或雞肉, 我們選了鮮嫩的雞肉, 配料也十分豐富, 有西蘭花🥦芥蘭、草菇、甘筍🥕和栗米仔🌽食材新鮮, 河粉幼滑可口🤤🔸️Khao Niao Dam Sangka

Dinner🍽

🔸️Rad Hna🥘
泰式濕炒河粉♡

🔸️Khao Niao Dam Sangkaya🍮
泰式黑糯米燉蛋♡
黑糯米質感軟糯和香滑燉蛋配上香濃椰絲, 味道特別香甜👍

Mocktail ➡️
🔸️Rainbow Float🍹
以菠蘿汁🍍芒果汁🥭橙汁🍊椰漿🥥和石榴糖漿🧆材料豐富So Fresh 🍹

🔸️Virginia Lemongrass Mojito🧉
以薄荷、青檸和梳打炮製, 味道清香解渴👍

用餐时段
趁住tgif (thank god it’s Friday) 同老公一齊出尖東happy hour~ 其實我最鍾意食越南菜😍所以揀左一間泰越餐廳,呢間餐廳好有情調,餐廳係開放式,我哋坐近戶外,感覺好休閒舒適😌餐牌有好多選擇,我地揀左:炭燒香茅西冷牛肉呢道前菜充滿香味😍西冷牛肉卷煮香茅然後炭燒,食落非常之香,除咗炭香味,仲有醃料同香茅嘅香味,牛肉味仲要非常香濃,真係好好食😍附上嘅兩款醬汁都好夾,包埋米粉、生菜同埋一金不換同芫荽等等一齊食,口感同香氣夠晒豐富,真係超級好食😍泰式椰菜苗椰菜苗好新鮮同細嫩,火候控制得啱啱好,入口爽脆清新,簡單以蒜蓉炒已經非常好食😋泰式黃咖喱蟹肉配蒜蓉包黃咖喱真係非常出色,係帶甜而有香濃椰奶味既咖喱,好味到令人一啖接一啖,啱晒我嘅口味😍咖喱份量非常足夠,睇返相都好想再食😍青咖喱雞炒飯炒飯有燶燶既青咖喱味,好香嘅一個炒飯😋食落帶一啲辣,越食越過癮🤓炒飯以外仲有一串大既雞串燒,好好味😋椰絲斑蘭丸子布甸最後甜品我哋揀咗呢款椰絲斑蘭丸子布甸,望落顏色好吸引,斑蘭味既小西米入面包住一球奶皇餡,面頭配上椰絲,橙色既椰絲有種花香味道,好特別既一款甜品😋呢間餐廳最舒服嘅地方係開

餐牌有好多選擇,我地揀左:

炭燒香茅西冷牛肉

泰式椰菜苗

泰式黃咖喱蟹肉配蒜蓉包

青咖喱雞炒飯

椰絲斑蘭丸子布甸

呢間餐廳最舒服嘅地方係開放式,可以望住外面嘅風景慢慢食,餐廳好有氣氛同情調,真係一個好適合happy hour嘅地方😚飲品同食物嘅選擇好多,而且質素好好😍下次都要同老公一齊再嚟🥰
2024-06-04 0 浏览
尖東海旁人頭湧湧嘅泰菜😛 泰越菜都有 不過泰國嘢偏多💕 黎到尖東食好西飲番杯 每樣都有水準✨❣️冬陰功海鮮湯 $118冬陰功湯酸辣香辛味都有✅ 十分開胃😋攞薦加十蚊嗌海鮮‼️ 唔知咩品種嘅蝦勁大隻 肉質結實仲有蝦頭膏🦐 仲有帶子 魷魚 青口 蜆 勁正👍🏻❣️馬拉盞炒通菜 $98通菜好爽口😙 配上馬拉盞炒出鑊氣🔥仲有好有大大粒嘅蝦米同炸蒜🤩 十分惹味👍🏼❣️泰式炒肉碎 $138肉碎用泰式香料炒香💥粒粒分明 配料有傳統嘅洋蔥 辣椒 九層塔 荷蘭豆碎 香辣惹味🌶️用清爽嘅生菜包起嚟食🥬 比平時的冇咁酸 清爽又解膩🥳❣️青咖哩雞肉炒飯 $148鍾意食青咖喱嘅人一定要試😎 係重口味版🔥 將醬汁精華炒落個飯度🍚 炒飯啖啖都充滿青咖喱嘅酸辣同椰香🥡 配上雞肉一齊炒 🐤 仲有多一串雞肉串增加層次 啖啖肉🍡 覺得濃味嘅可以食啖酸菜解膩😋❣️Kalamanda Cellar Cabernet Sauvignon $78❣️Chateau Pilet Entre-Deux-Mers $88係breathe左一陣好飲嘅reds😚 一杯light bodied d 莓果味好易入口🍷💓 我係當餐後酒咁飲好舒服😚

❣️冬陰功海鮮湯 $118

• 馬拉盞通菜
  • 青咖哩雞肉炒飯
  • 冬陰功海鮮湯
2024-05-28 0 浏览
成日經過尖沙咀一間泰國餐廳都好想去試,可惜太多人排隊😭,今日終於一嚐佢嘅風味🥰餐廳位置都算多,而且設計風格好有泰國嘅風味泰式咖喱牛肉$148泰式咖喱香料好香,但有少少微辣,我要份量就算多好適合兩個人食🥰加埋薄餅🍕食就一流泰式蟹肉炒飯$158蟹肉份量非常之多,而且非常之鮮味❤️,炒飯有少少微辣,另外加埋泰式香料好惹味🥰泰式月亮蝦餅$98蝦餅脆卜卜非常好味,每一嚿蝦餅仲食到粒粒嘅蟹肉添泰國香料炸魷魚圈$118魷魚圈炸到脆卜卜配埋泰國嘅香辣醬汁食🪼,令人食到停唔到口,魷魚🦑煙煙韌韌咁樣非常之有咬口泰式芒果糯米飯$98糯米飯非常之煙煙韌韌而且暖笠笠咁樣,特別係個紫米糯米飯非常之好食,芒果🥭亦都非常之甜泰式珍多冰$68椰汁味非常之香濃,飲品入邊亦有好多煙煙韌韌嘅泰式配料😍橙汁$48鮮榨橙汁真係好好飲呀鍾意唔太甜嘅話揀呢一杯就啱啦Ruên Thai & Vietnamese (尖沙咀)尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G38-G39 及 G45-G48號舖

泰式咖喱牛肉$148
泰式咖喱香料好香,但有少少微辣,
我要份量就算多好適合兩個人食🥰加埋薄餅🍕食就一流

泰式蟹肉炒飯$158

泰式月亮蝦餅$98
蝦餅脆卜卜非常好味,每一嚿蝦餅仲食到粒粒嘅蟹肉添

泰國香料炸魷魚圈$118

泰式芒果糯米飯$98

泰式珍多冰$68
椰汁味非常之香濃,飲品入邊亦有好多煙煙韌韌嘅泰式配料😍

橙汁$48
鮮榨橙汁真係好好飲呀鍾意唔太甜嘅話揀呢一杯就啱啦

Ruên Thai & Vietnamese (尖沙咀)
泰式芒果糯米飯

泰國香料炸魷魚圈
泰式月亮蝦餅
泰式蟹肉炒飯
泰式珍多冰及橙汁
餐廳餐廳風格好有東南亞feel🩷,算係戶外餐廳咁,職員服務都好Nice,整體食物質素都幾好食😋泰式黃咖喱蟹肉配蒜蓉包 $188黃咖哩味好香,入面仲有啖啖蟹肉,勁滿足,蒜蓉包亦夠香口,蒜蓉味濃,配搭一齊食,非常出色菠蘿海鮮炒飯 $138海鮮都有好多款,魷魚,蝦仁,蟹柳等都有齊,入面仲有唔同口感既料炒埋一齊,口感好豐富,好有層次越式炸春卷 春卷外皮好香脆,入面既餡都好飽滿飛天通菜 辣辣地咁,夠哂惹味泰式珍多冰 珍多冰椰香味濃、入面啲料都幾有咬口泰式奶茶 中規中矩

泰式黃咖喱蟹肉配蒜蓉包 $188

菠蘿海鮮炒飯 $138

越式炸春卷
春卷外皮好香脆,入面既餡都好飽滿

飛天通菜
辣辣地咁,夠哂惹味

泰式珍多冰
珍多冰椰香味濃、入面啲料都幾有咬口

泰式奶茶
中規中矩

2024-05-21 19 浏览
Ruên Thai*地址*尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G38-G39 及 G45-G48號舖你知道嗎,東南亞菜越南同泰國菜都好近似,主食以米食為主,另外都喜歡酸酸辣辣調味來增進食慾$128 串燒6串,都是以雞豬筆組合,有風味個蘸醬是美味的要訣。$118柚子沙律,喜歡柚子果肉多汁,清甜宜人。落了甜醬油膏同蔥油,仲有兩隻蝦。$128 燒魷魚那股燒到帶點焦香,聞落令心口水直流兼惹味,同埋唔似其他海鮮要邊食邊挑骨/拆殼。$158 泰式蟹肉炒飯,濕潤的炒飯,下了蟹肉、洋蔥及蔥一起炒,唔似港式炒飯,不會油膩輕鬆食完一整碟mango mojito ,來杯熱帶氣息的
Ruên Thai

mango mojito ,來杯熱帶氣息的
【尖沙咀•Ruên Thai & Vietnamese】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀泰特色餐廳 品味之選Shrimp Sashimi Cashew ChickenCrab OmeletteGrilled SatayLod chong蝦刺身非常新鮮,口感彈牙,沾上一點醬油,味道非常美味。炭燒雞肉配腰果則是一道風味獨特的菜,雞肉嫩滑多汁,腰果的香氣與雞肉搭配得非常和諧。接下來點了一道蟹肉煎蛋卷和燒烤沙爹,蟹肉煎蛋卷裡面包裹著新鮮的蟹肉,口感頗為豐富,而燒烤沙爹的香味和炭燒的烤香完美融合,讓我忍不住一口接一口。最後點了一份椰奶糯米丸子飲品,滑嫩的糯米丸子搭配清新的椰奶,清爽又美味。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 700(10%)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #Ruên Thai & Vietnamese #web3尖沙咀Ruên Thai & Vietnamese尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G38-G39 及 G45-G48號舖
【尖沙咀•Ruên Thai & Vietnamese】@

Lod chong

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 700(10%)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Ruên Thai & Vietnamese
尖東人氣餐廳,主打泰越料理,以紅綠色為主調,仲有半露天座位,整體甚有情調。✨炭燒香茅西冷牛肉好好食!大推!西冷牛捲係香茅上,又香又嫩又多汁,味道好有驚喜!可以選蘸沙嗲醬和泰式辣醬辣,都一樣好味。旁邊有啲越式濱海。✨串燒沙嗲雞、牛、豬各兩串,伴以沙嗲醬汁。各款肉質都好嫩滑,但我始終更喜歡個西冷牛🤭✨原隻炭燒魷魚一上菜已經聞到好香。墨魚大大隻好彈牙。蘸上泰式辣醬夠哂惹味。✨菠蘿海鮮炒飯以原個菠蘿上,飯粒乾粒分明,配料十足,有魷魚、蝦、提子乾、菠蘿、腰果、粟米粒肉鬆等。✨大蝦冬陰功湯味道好濃,酸味辣味都好夠,香茅味頗濃,好開胃。仲有兩隻大蝦。

✨炭燒香茅西冷牛肉

✨串燒沙嗲

✨原隻炭燒魷魚

✨菠蘿海鮮炒飯

✨大蝦冬陰功湯

2024-05-09
朋友相约下班后去尖东海旁的度假风泰菜酒吧,地方听起来真是令人心动!东南亚美食让人垂涎三尺,加上环境舒适、服务周到,是一段美好的用餐体验。我好爱这东南亚风格,让人彷佛置身于度假天堂一般,真是太吸引人了!帅气的餐厅经理Louis笑容满面,十分健谈,热情地推荐特色美食,其他侍应也相当专业,服务周到,更让人感到温暖与亲切。椰子鸡汤香料新鲜,椰汁浓肉,微微辣,十分开胃,和我之前在泰国Karbi 的渡假Resort 试过的椰子鸡汤几乎一样,很地道!沙嗲串烧所有肉类都厌腌制得刚刚好,肉质不干柴,沙嗲酱用料毫不含糊,越吃越上瘾!斑斓椰子西米糕与我在泰国街头看到的西米糕几乎一样,铺在表面的蛋丝做得很仔细,绿色、黄色、白色……色彩缤纷,令人食欲大增!今晚在这里享受了美好的用餐体验和放松身心的度假感受。下周五还要再来!

椰子鸡汤

沙嗲串烧

斑斓椰子西米糕

• 炭燒豬頸肉
  • 炭燒香茅西冷牛肉
  • 炸魷魚
  • 泰式蝦河粉
2024-05-11 7 浏览
在尖沙咀想吃到正宗泰國料理在這裡是個不錯的選擇 由泰國廚師主理 餐牌上看到多款道地的泰式與越式美食 包括各式粉麵、咖哩、海鮮小炒等絕對能滿足喜歡亞洲美食的食客•⭐️ 泰式柚子沙律 ($118) 清新爽口 柚子與香料完美融合 開胃前菜首選⭐️ 大蝦冬蔭功湯 ($108)濃郁湯頭 大蝦肥美爽口 暖胃又能刺激味蕾⭐️ 串燒沙爹 (6串$128) 選了豬牛雞各兩串肉質軟嫩多汁 沾上泰式醬汁更添風味👍🏻👍🏻⭐️ 鹹魚炒芥蘭 ($88) 鹹香爽脆 別具一格的泰式家常菜⭐️ 泰式黃咖哩蟹肉配蒜蓉包 ($188) - 咖哩濃郁 蟹肉鮮甜 蒜蓉包吸收湯汁超好吃😋😋•總的來說 Ruên Thai & Vietnamese 的泰式風味絕對能滿足愛好泰菜的食客 餐廳裝潢都給予大家有渡假風而且環境寬敞 給大夥兒聚餐實在很不錯🤗
在尖沙咀想吃到正宗泰國料理
在這裡是個不錯的選擇 由泰國廚師主理
餐牌上看到多款道地的泰式與越式美食
包括各式粉麵、咖哩、海鮮小炒等
絕對能滿足喜歡亞洲美食的食客

⭐️ 泰式柚子沙律 ($118)
清新爽口 柚子與香料完美融合 開胃前菜首選

⭐️ 大蝦冬蔭功湯 ($108)
濃郁湯頭 大蝦肥美爽口 暖胃又能刺激味蕾

⭐️ 串燒沙爹 (6串$128)
選了豬牛雞各兩串
肉質軟嫩多汁 沾上泰式醬汁更添風味👍🏻👍🏻

⭐️ 鹹魚炒芥蘭 ($88)
鹹香爽脆 別具一格的泰式家常菜

而且環境寬敞 給大夥兒聚餐實在很不錯🤗

• 泰式黃咖哩蟹肉配蒜蓉包
  • 串燒沙爹
  • 冬蔭功湯
餐廳以紅綠色背景為主調,🌿半開放式擺放設計,🪵天花用大量綠色植物作為裝飾,加上熱鬧的音樂,仿似身在東南亞,有一種東南亞度假感覺,好Relax~~餐牌選擇種類都好多,🌿由泰式沙律到越南小食、泰國蝦餅、冬陰功湯、生牛肉湯河、🥘泰式黃咖哩、菠蘿海鮮炒飯、芒果糯米飯等都有,💞仲有一款啱心水~🍤泰式蝦餅熱辣辣新鮮出爐,一份四件,🍤每件都好厚身,再配醬汁,好野味有🥘冬蔭功冬蔭功有大蝦同海鮮兩款選擇,揀了海鮮,有、口、魷魚等海鮮,辣度適合我口味,🙌🏻少辣而且夠足料~🪵炭燒豬頸肉外層燒到有炭香的豬頸肉,一上枱有陣陣炭香味,口感厚實、嫩滑彈牙,配上泰式酸辣醬,好滋味!!🥢泰式乾炒牛肉河粉牛肉夠入味,搭配椰菜花、西蘭花分、紅蘿蔔、小粟米同芥蘭,炒到入味,不錯!🍹Mango Mojito $88芒果配mojito,好有清新,在餐廳中感受到泰式風情~🍹Log chong $68泰式珍多冰用椰漿沖調,並會加入大量餡料:綠色粉條、大樹菠蘿、冰塊,口感清爽~

🍤泰式蝦餅

🥘冬蔭功

🪵炭燒豬頸肉

🥢泰式乾炒牛肉河粉

🍹Mango Mojito $88
芒果配mojito,好有清新,在餐廳中感受到泰式風情~

🍹Log chong $68
用餐时段