2019-01-01 102 浏览
天寒地凍,打邊爐是常識吧﹗經過創興呢間日日涮,有得任食牛肉,身為食肉獸嘅honey梗係唔會放過啦﹗我哋揀咗澳洲和牛,落單後好快送上海鮮拼盤同埋刺身。海鮮拼盤有龍蝦、奄仔蟹、鮑魚、扇貝、大蝦、花甲、青口,鮑魚係新鮮到會爬去隔離痴住龍蝦,證明真係好新鮮﹗淥過後鮑魚同龍蝦都好彈牙鮮甜,奄仔蟹有膏,蟹肉都好甜架﹗另外,刺身當中最鍾意就係甜蝦,又大隻,超級甜!澳洲和牛肉質好嫩,看似好多肥膏,但其實一d都唔肥,仲有入口即溶嘅感覺。仲有滑嫩嘅雞腿肉、黑毛豬豚肉,都好好味!食完一輪之後就出去攞野食喇,好多款丸、菜、菇類、前菜,最特別係有出前一丁同辛辣麵!最吸晴係好大個雪櫃,應有盡有,連半支裝嘅解茶都有,真係未見過!順帶一提,我哋係一人一爐,我揀咗魚仔蕃茄湯,湯底越煲越濃,蕃茄味重,唔經唔覺就飲咗一大碗!

另外,刺身當中最鍾意就係甜蝦,又大隻,超級甜!

仲有滑嫩嘅雞腿肉、黑毛豬豚肉,都好好味!