2015-07-12 3130 浏览
又係到星期五食好啲既時侯, 不惜由牛頭角黎到灣仔試呢間扒房。黎到已經九點幾, 所以唔洗等位就入得啦! 友人食過, 所以唔俾機會我諗就幫我嗌左最出名既"火焰牛柳"啦, 我揀左5成熟配黑椒汁, 希望鐵板上到黎唔會變左7成啦! 而佢就叫左西冷3成, 對牛既接受能力都高既餐包幾好食, 但忌廉湯就太水了, 無咩味。等左十分鐘staff同我講火焰牛柳會點左火先上枱, 結果我係睇唔到佢著火既, 不過由人就過左去拍片俾我睇, 還頗震撼的@@牛柳本身已配薯菜, 但仲可以揀配飯/意粉, 唔洗加錢, 我無加到因為一定食唔哂! 牛柳上到枱仲係好熱冒哂煙咁, 果然無令我失望, 切開裡面依家係5成, 甚至有點4成既感覺。牛柳好淋一切就切到, 入口即溶, 牛既so味唔算好重, 配左黑椒汁都唔會太咸。最重要係牛柳好厚, 而且有兩大塊, 所以唔洗配飯都一定夠! 配菜除左薯菜仲有蕃茄, 雙花, 菇類同塊好似菜圑既野lol 呢個餐$165連埋飲品, 以牛扒質素黎講算抵, 不過爭左個雪糕做ending XD

2015-07-03