2017-06-26 83 浏览
每次經過都俾佢個門口吸引,除左門口佈置好吸精外,仲有條好長既人龍!今次約左朋友十二點,難得咁早,就去左呢間風雲丸,睇下碗麵可以起到咩"風雲"!我地十二點三去到,仲未有人龍,不過店內已經九成滿!!好彩我地早一步,唔洗等位!去到十二點半,門口已經有大概十個人排隊!所以,如果想食的話,最好十二點三到,如果唔係有排等!Menu 入面第一版有介紹餐廳名既由來,亦有介紹佢地既主打- 豚骨魚介湯!我自己其實對拉麵一般,不過沾麵就😍今次黎度梗係要食沾麵啦,佢既麵有冷熱俾你揀,最近天氣熱,所以都無諗咁多,就要冷既麵!呢個係點菜紙,除左沾麵,仲有拉麵同小食,亦都可以根據自己喜好,加選不同的配料!最後我地揀咗石燒濃厚豚骨魚介味玉沾麵($93)同石燒咖哩豚骨魚介味沾麵($93) 石燒濃厚豚骨魚介味玉沾麵($93) 正常係有荀既,不過我走左荀石鍋好熱,可以保持住熱度,不過食落啱啱好,唔會辣口,怕熱既我都唔怕!可以隨自己喜好,想麵熱啲既就浸耐啲石燒咖哩豚骨魚介味沾麵($93) 咖哩味較為濃味,食到一半已經覺得有啲"漏"有圖教你點食法,最後可以加魚介湯,清清地,不過好重魚味,唔錯既,可以試試兩個麵既濃湯比較重口味,
每次經過都俾佢個門口吸引,
除左門口佈置好吸精外,仲有條好長既人龍!
今次約左朋友十二點,難得咁早,
就去左呢間風雲丸,
睇下碗麵可以起到咩"風雲"!

去到十二點半,門口已經有大概十個人排隊!
所以,如果想食的話,最好十二點三到,如果唔係有排等!

我自己其實對拉麵一般,不過沾麵就😍

石燒濃厚豚骨魚介味玉沾麵($93)
正常係有荀既,不過我走左荀

可以隨自己喜好,想麵熱啲既就浸耐啲

石燒咖哩豚骨魚介味沾麵($93)
咖哩味較為濃味,食到一半已經覺得有啲"漏"

兩個麵既濃湯比較重口味,建議最後試魚介湯清清味蕾

餐牌有圖片,大致都接近

呢間餐廳其中一樣值得讚既係,
佢有得選擇麵既份量,由200g 至400g 都免費!
我雖然係女仔,不過嗰日真係好肚餓,所以叫左個300 g試,食完好滿足,如果唔係食好多既女仔,建議200g 都夠。

每張枱都有香料俾大家自由添加