2020-12-03 1102 浏览
$538 Dinner for 2▫️La Mousaillon雖然係openrice度見到好多人都揀La Piano做主菜但因為我地想試下唔同野嘅關係最後揀咗以蝦同埋cod fish做重點的galette✨galette的口感略略比crepe脆估唔到嘅係cod fish醬加埋鮮芒果一齊食可以令到成個菜式變到咁fresh 🌿如果多多幾片芒果就好啦.▪️Scallops Pasta主菜就叫咗忌廉帶子意粉帶子兩面煎到微焦🤩入面的帶子肉仍保持到嫩滑肥美底下係卡邦尼意粉食落忌廉味不算太重勝在帶煙肉粒同磨姑粒搭救,成個配搭幾正🤗.▫️LE DEFI呢款朱古力味嘅crepe外型好吸引人中間有caramel cream,香蕉同埋片,配合埋用朱古力畫嘅格網,打卡一流🍫令人驚喜嘅係佢的甜度適中,亦唔係假甜雖然睇落有好多cream,但食落唔會好溜襯埋香蕉同埋crepe一齊食真係好夾.▪️La sexy suzette呢款係一種甜嘅crepe 上菜時睇落平平無奇,只有一球雪糕同埋兩片青檸但當睇住火焰慢慢咁倒落crepe上時,感覺浪漫之餘又岩哂打卡🔥芒果雪葩的味道好新鮮,亦都好軟滑,令人唔自覺咁一啖一啖咁食落去😂而自
$538 Dinner for 2
帶子兩面煎到微焦🤩
入面的帶子肉仍保持到嫩滑肥美
底下係卡邦尼意粉
食落忌廉味不算太重
勝在帶煙肉粒同磨姑粒搭救,成個配搭幾正🤗

▫️LE DEFI
呢款朱古力味嘅crepe外型好吸引人
令人驚喜嘅係佢的甜度適中,亦唔係假甜
雖然睇落有好多cream,但食落唔會好溜
襯埋香蕉同埋crepe一齊食真係好夾
▪️La sexy suzette
呢款係一種甜嘅crepe
上菜時睇落平平無奇,只有一球雪糕同埋兩片青檸
而自家製嘅lemon cream 食落偏甜
加上青檸起到少少中和作用
▫️Apple cider
一共有兩種酒精濃度揀,分別係sweet (2%)同埋dry (5%)
侍應講sweet仲拎過金獎,而dry拎過銀獎
咁唔係幾飲得酒嘅我哋就梗係啦sweet啦
一啖飲落,感覺幾冰凍涼快,唔會太酸
蘋果味亦都係酒精中癮癮咁散發出嚟
就算係一般女仔都handle到
▪️$98 Lacre(非dinner set)
頭盤係法國的魚湯
用魚調製再加上忌廉
濃度拍得住-_平時個d龍蝦湯咁🤩
隨後就係淡淡的魚鮮味
跟餐仲有一杯仔水牛芝士😍
就算落曬都唔阻魚湯的鮮味
同埋記住加埋蒜蓉包粒一齊食,認真唔錯